Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, eljot napisał:

Poza tym co zawsze powtarzam, przy tej ilości dostępnych gatunków nie ma potrzeby komplikować sobie sprawy, 

Mi się właśnie wydaję że przez tak duży dostęp gatunków są problemy :-)

1 godzinę temu, eljot napisał:

Edytowane przez Merlot
Opublikowano
5 minut temu, Merlot napisał:

Mi się właśnie wydaję że przez tak duży dostęp gatunków są problemy :-)

Hmm, nie bardzo wiem co masz na myśli ?

Opublikowano
8 minut temu, Merlot napisał:

Chodzi mi o to, że gatunków i kolorów jest bardzo dużo przez to ludzie nie mogą się zdecydować i dobierają czesto trefna obsadę

Ale to po to jest między innymi forum aby doradzić co wybrać. Jak ktoś już ma z czego wybierać i dotarł do "specjalistycznego sklepu"(oferta nieraz kilkadziesiąt gatunków) to zapewne poszuka w necie jak ta ryba wygląda a może i postara się o zdobycie więcej informacji. Jak kupuje w zoologu (oferta kilka gatunków) to weźmie co mu się podoba i to w nadmiarze jak trafi na "dobrego" sprzedawcę, i dopiero jak zaczną się problemy to nas znajdzie :)

Opublikowano

Czyli podział na roślinożerców i mięsożerców możemy wsadzić między bajki bo pokarmy dedykowane roślinożercom i mięsożercom to i tak pic na wodę, a do tego pokarmy wybarwiające to kolejne sięgnięcie do kieszeni akwarysty? 

Ręką do góry, kto nie używa chemii w zbiorniku, od początku miał naturalny biotop? 

Opublikowano
11 minut temu, Mortis napisał:

Ręką do góry, kto nie używa chemii w zbiorniku, od początku miał naturalny biotop?

...nie uniknie się tego w naszym biotopie. Ja ręki nie podniosę. Ale nie oznacza to ,że nie można poprowadzić zbiornika bez stosowania chemii.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, stan napisał:

RS - dla tych co nie wiedzą lub niechcą wiedzieć pomimo bycia tyłu lat w klubie nawet biorąc udział nie jednokrotny w głosowaniu do RS,  oznacza RADA STOWARZYSZENIA.

??? Wydawalo mi sie , ze rozmawiam z poznerem ,ktory udzielil mi juz wyczerpujacej odpowiedzi .. tak,  ze wcinka zupelnie nie na miejscu ...a i jeszcze jedno.. w czasach kiedy bylem  klubowiczem to chyba nie glosowalem na  RS tylko bralem udzial w wyborach  do Zarządu Stowarzyszenia Klubu Malawi , no ale moze sie myle , bo to bardzo dawno temu bylo.

Edytowane przez jjacek
Opublikowano

...skoro tematem są " Dogmaty forum" to niech mi ktoś jasno wytłumaczy co oznacza pojęcie :"naturalne zachowanie ryb"? Często takie określenie pada w okolicznościach gdy ktoś ma "przerybienie" i wtedy doradzający stwierdza, że pozbawię ryb naturalnych zachowań. Z tego w niosek ,że przy mniejszych obsadach występują naturalne zachowania a przy "przerybieniu" nie występują. Pytanie..co to jest te naturalne zachowanie ryb?

10 godzin temu, jjacek napisał:

...RS ???  co to za skrot?? Rada starszych?

...to jest Rada Sołectwa :)