Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minutes ago, spiochu said:

Nie wiem, może coś źle robię, ale nie mam problemów z przeciekami w domu po stosowaniu taśmy teflonowej. Najważniejsze to nawijać zgodnie z kierunkiem wkręcania i nie żałować taśmy. No i nie wolno cofać. :)

Wysłane z telefonu

No skoro dziala, to raczej dobrze robisz:). Mysle, ze w tym wypadku wine ja ponosze a nie tasma. Nawijalem jak piszesz zgodnie z kierunkiem, ale mysle, ze nie dalem wystarczajaco.

5 minutes ago, Pleziorro said:

Czy to aby do końca legalne ?

Zalezy od konopii:)....ale prosze bez OT, bo nas zaraz moderator pogoni:).

Opublikowano

Napisze raz jeszcze żadnej taśmy teflonowej,  bo to jest ruletka tym bardziej na gwintach metalowych.  Jak ktoś nie wierzy to proszę zapytać instalatora od hydrauliki o taśmę teflonową. Sam to sprawdziłem i nue tknę wiecejtaśmy teflonowej.

Opublikowano

Można używać sznura teflonowego, czyste połaczenia jak przy taśmie teflonowej i pewne uszczelnienie jak przy konopiach, sznur teflonowy powoli i u nas zaczyna wypierać konopie z użycia.

Wytapatalkowane

Opublikowano
5 hours ago, darkon said:

Można używać sznura teflonowego, czyste połaczenia jak przy taśmie teflonowej i pewne uszczelnienie jak przy konopiach, sznur teflonowy powoli i u nas zaczyna wypierać konopie z użycia.

Wytapatalkowane

Zakupilem sznurek, dostawa we wtorek, bedziemy sklejac:).

Opublikowano (edytowane)

Darkon wielkie dzieki za zasugerowanie sznurka teflonowego, swietna sprawa, nigdy wiecej nie uzyje czegos innego. 

Biologia wklejona w system i calosc zalana bez zadnych problemow:).

ef73ae5627.jpeg

Termin dostawy akwarium 19 grudzien ......bedzie ciezko wysiedziec nastepne 3 tygodnie.

Edytowane przez Paulstick