fenster Opublikowano 2 Lutego 2017 #121 Opublikowano 2 Lutego 2017 hej.. czy zawor spustowy jest niezbedny? wole uzyc odmulacza przy okazji spuszczania wody i dlatego mysle aby zrezygnowac z tego zaworu..ale czy po czyszczeniu filtrow mech. nie bedzie problemu z odpowietrzeniem ukladu. Czy konieczne jest odpowietrzenie czy samoczynnie tez sie odpowietrzy. Jak to u Was wyglada?Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka
spiochu Opublikowano 2 Lutego 2017 #122 Opublikowano 2 Lutego 2017 Jeśli masz dobrze ustawioną cyrkulację to żaden odmulacz nie jest potrzebny A poza tym, przy koszcie całej filtracji narurowej nie zbankrutujesz kupując jeden trójnik i zawór więcej Wysłane z telefonu
JemioloSeba Opublikowano 3 Lutego 2017 #123 Opublikowano 3 Lutego 2017 Nie kombinuj tylko zamontuj zawór przed pompą. Po wymianie wkładów ładnie odpowietrza się nim korpusy a i nie raz zdarzyło mi się, że za dużo wody spuściłem i musiałem zassać wodę do układu jeszcze raz (przy pomocy właśnie tego zaworu).
fenster Opublikowano 3 Lutego 2017 #124 Opublikowano 3 Lutego 2017 Nie kombinuj tylko zamontuj zawór przed pompą. Po wymianie wkładów ładnie odpowietrza się nim korpusy a i nie raz zdarzyło mi się, że za dużo wody spuściłem i musiałem zassać wodę do układu jeszcze raz (przy pomocy właśnie tego zaworu). w jakim sensie zasysales wode z powrotem do baniaka?Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka
JemioloSeba Opublikowano 3 Lutego 2017 #125 Opublikowano 3 Lutego 2017 Nie do baniaka lecz do narurowca. Przy pierwszym uruchomieniu musisz jakoś wodę zassać do układu i tu właśnie z pomocą przychodzi zawór. Zdarzyło mi się też tak, że przez nieuwagę spuściłem zbyt dużo wody i rurka zasysu zaciągnęła powietrze. Wtedy musisz układ znów zalać "doustnie" bo sam wody nie zassie.
kwiq Opublikowano 17 Lutego 2017 #126 Opublikowano 17 Lutego 2017 Powiedz jak CI się udało uzyskać tak niewielką odległość zaworu od korpusu: Jeśli dobrze myślę to w korpus powinna być wkręcona kształtka gwint/klejona i dopiero zawór ale w ten sposób ta odległość znacznie się wydłuża. Chyba że coś źle myślę. Mógłbyś powiedzieć jaka jest całkowita długość tego układu ?
michal_j Opublikowano 17 Lutego 2017 #127 Opublikowano 17 Lutego 2017 Pewnie dawał zawory z gwintem z jednej i KW z drugiej strony..
aurban6 Opublikowano 17 Lutego 2017 #128 Opublikowano 17 Lutego 2017 To http://www.aquario.pl/hydraulika/880-zlaczka-3-4-x-25mm-gz.html wkręcone w korpus a na to wklejony zawór http://www.aquario.pl/hydraulika/626-zawor-kulowy-32mm.htmlMała uwagaPrzy takim połączeniu nie żałować kleju, smarujemy na zewnątrz złączki jak i wewnątrz elementu wklejanego.Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
kwiq Opublikowano 18 Lutego 2017 #129 Opublikowano 18 Lutego 2017 Czyli że złączkę 3/4'' wkręcasz w korpus i wklejasz wewnątrz 1'' zaworu ? Mnie tak to wygląda na zdjęciu ale wolę się upewnić.
fenster Opublikowano 24 Lutego 2017 #130 Opublikowano 24 Lutego 2017 może to OT ale probuje:) czy wylqczacie narurowca przy karmieniu? pytam bo nie wiem czy warto kombinować i podłączyć się do sterownika cyrkulatora do funkcji feed (wył na 10 min) - możnaby jednocześnie wyłączać pompę CO grundfosa razem z cyrkulatorem Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi