jose Opublikowano 20 Marca 2012 #251 Opublikowano 20 Marca 2012 I co teraz? Zaciemniać? czekać? lapma UV?
aarset Opublikowano 20 Marca 2012 #252 Opublikowano 20 Marca 2012 I co teraz? Zaciemniać? czekać? lapma UV?Temat był omawiany wiele razy. Podaj może na początek dane dotyczące zbiornika, obsady, filtracji i parametry wody.
jose Opublikowano 20 Marca 2012 #253 Opublikowano 20 Marca 2012 No może i był omawiany ale to trzeba spędzić cały dzień, żeby coś znaleźć, ponieważ dany temat szybko przechodzi w inny na forum (oczywiście sami to powodujemy), co na pewno nie ułatwia wyszukiwania informacji! Niestety takie są moje spostrzeżenia. Zbiornik na razie bez obsady, filtracja kubeł + filtr wewn. akwarium 160L. Parametry w normie. I właśnie dlatego aby nie było bałaganu proszę o kontynuowanie tematu sinic w osobnym wątku:) A ja przypominam,że po to są TAGI (nabe)
Slavczenko Opublikowano 9 Kwietnia 2012 #254 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Pojawiło się zaraz po okrzemkach, na razie jest tylko kilka ciemnych plamek ale nie wiem co to... sinice? http://imageshack.us/photo/my-images/338/dsc02953n.jpg/
nabe Opublikowano 11 Kwietnia 2012 #255 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Może być, wypada obserwować czy rośnie. Fajnie jest mieć pod ręką test na PO4 bo ze stosunku Radfielda można szybko wywnioskować co się dzieje i czy nasze ukochane sinice mają w danym akwarium ułatwione zycie.
zdrowy_zab Opublikowano 26 Kwietnia 2012 #256 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Coś takiego...gdy chce to ściągnąc, to coś zielone odchodzi razem z wierzchnią częścią piasku. Tanganika, 2 ryby, 98l, parametry w normie, testu na po4 nie posiadam. Czy to mogą być sinice ? Uploaded with ImageShack.us
NulluN Opublikowano 26 Kwietnia 2012 #258 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 To ja się dołącze.Jak można łatwo się ich pozbyś?Też je w akwa mam.
aarset Opublikowano 26 Kwietnia 2012 #259 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 To ja się dołącze.Jak można łatwo się ich pozbyś?Też je w akwa mam.Łatwo nie będzie, ale na początek trzeba mieć jakieś dane: parametry wody, coś o filtracji, obsadzie, karmieniu, oświetleniu - ot, takie tam pierdoły.
zdrowy_zab Opublikowano 26 Kwietnia 2012 #260 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 U mnie wygląda tak : Odessałem to coś, zrobiłem podmiane i zaciemniłem akwa : http://imageshack.us/photo/my-images/233/dscn9557a.jpg/
Rekomendowane odpowiedzi