Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wygląda jak sierść...może królika ;) Jest tego masa na każdym kamieniu. W zasadzie nie ma wolnego miejsca na kamieniach, wszystko jest porośnięte tymi glonami. Dziwne jest to, że przy tak niskim NO3 coś w ogóle urosło.

Czy ktoś coś może powiedzieć nt tej "sierści"? ;)

Opublikowano

Witam! Podłączę się pod temat i bardzo proszę o potwierdzenie lub o wyprowadzenie mnie z błędu czy to okrzemki?

20111218175231k.jpg

20111218175224.jpg

I pytanie dotyczące krasnorostów tzw. pędzelkowatych czy one są pożądane w naszym biotopie gdyż w poprzednim akwarium miałem ich bardzo dużo i nie wiem czy sprzęt udało mi się dobrze wyczyścić i nie wiem czy nie zagoszczą u mnie znów.

Opublikowano

Ciężko ocenić patrząc na takie zdjęcia ale raczej okrzemki. Napewno nie jest to nic czym musiałbyś się martwić.

Jeśli chodzi o krasnale to jeśli tylko Ci się podobają - jak najbardziej mogą być. Ja próbowałem nawet kiedyś zaszczepić u siebie szantransje od właściciela tych dywanów:

http://www.man.poznan.pl/~dominito/akwarium.html

Niestety nic z tego nie wyszło, chociaż podesłał mi kupe materiału.

Jeśli więc masz wode która im "leży" i odrobine szczęścia to za kilka miesięcy będe Ci zazdrościł.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

załączam ponownie zdjęcie miejsca z mojego akwarium z postu #233 Minął miesiąc a wygląda teraz to tak (mocno rude jak rdza) Napiszcie kiedy to zacznie zmieniać się w zielone wyczekiwane gloniki i czy to na pewno okrzemki?

Czytałem gdzieś, że rybki raczej nie jadają ich ale moje saulosi skubią czasami, zaś Pulpicany bardzo często to wcinają!

http://naforum.zapodaj.net/161215edfcd7.jpg.html

Wchodzi to też na szyby zaznaczyłem na zdjęciu

• 4 tygodnie później...