Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Akwarium dojrzało. Zero glonów ani innych okrzemków(tfu tfu oby ich nie było), ogólnie akwarium wystartowało bez żadnych problemów. Od jakiegoś tygodnia pływają 2 stadka:

Pseudotropheus Acei 10 szt => 2x5

Pseudotropheus saulosi 15 szt=>3x7

pewnie będę musiał dołożyć po kilka sztuk żeby otrzymać docelowe haremy, ale ostatnio nie miałem czasu i dopiero teraz się za to wezmę.

Dojdzie jeszcze jeden z 3 nad którymi się zastanawiam i nie mogę się zdecydować :

Labidochromis sp. hongi SWEDEN

M. zebra chilumba Maison Reef

M. zebra gold kawanga

po niżej dodaje świeżą fotkę akwarium już z rybami

post-13851-14695715697622_thumb.jpg

Opublikowano

Okrzemki to normalny etap towarzyszący dojrzewaniu każdego zbiornika. Znikną tak szybko jak się pojawią;) Natomiast glony zielone (i inne) na kamieniach i tle dodają akwarium dużo uroku i akurat w naszym biotopie nie są niczym złym. Może poza sinicami;)

Odnośnie obsady - niebieskiego pasiaka już masz, żółte ryby także. Inna sprawa, że 18 cm ryba do akwarium 150cm jest za duża. Ja bym sobie tam zapodał paski poziome czyli któregoś z melanochromisów.

Opublikowano

Tak kamień to serpentynit a pod spodem są łupki bo miałem po poprzednim akwarium i położyłem je na dno z tylu akwarium żeby spadek był. A zdjęcie jest zrobione lustrzanka nie było nic przy nim ruszane