deccorativo Opublikowano 26 Maja 2017 #91 Opublikowano 26 Maja 2017 36 minut temu, jesiotr napisał: A może podpowiecie jaką farba można to pomalować i jaki kolor dobrać żeby wyglądało jak serpentynit Zależy jaki masz ten serpentynit bo bywają od niemal czarnych przez ciemno-zielone aż do szarych, często przerośnięte jasnymi pręgami. Słusznie Piotr zwrócił uwagę choć po czasie i tło i kamienie porosną krasnorostami więc różnica się zniweluje ale jak chcesz możesz użyć takiej farby akrylowej w sprayu ( nawet te paćkanie CXem było zbędne bo mogłeś od razu malować tym sprayem np najpierw szary a potem ciemno-zielonym ) bezpośrednio na styropian . http://allegro.pl/farba-lakier-spray-eco-do-styropianu-akrylowy-400m-i5904874910.html Masz tan ciemno zielony, szary, czarny matowy, antracytowy więc pryskając wg wzoru prawdziwego serpentynitu możesz uzyskać bardzo zbliżony kolor tła do kamieni.
jesiotr Opublikowano 28 Maja 2017 Autor #92 Opublikowano 28 Maja 2017 Przez weekend troszkę popracowałem poprawiłem tło i zrobiłem cała aranżacje na gotowo 4
lukas1987 Opublikowano 28 Maja 2017 #94 Opublikowano 28 Maja 2017 Mnie się podoba Jaką obsadę planujesz non mbuna czy mbuna?
egon44 Opublikowano 28 Maja 2017 #96 Opublikowano 28 Maja 2017 @jesiotr aranżacja/tło bajka! 41 minut temu, lukas1987 napisał: Jaką obsadę planujesz non mbuna czy mbuna? Podpinam się do pytania
bisti30 Opublikowano 28 Maja 2017 #99 Opublikowano 28 Maja 2017 Witam. Co to za piach, opropo tla kupione czy robione ? pozdrawiam
jesiotr Opublikowano 28 Maja 2017 Autor #100 Opublikowano 28 Maja 2017 (edytowane) Musze się porządnie wczytać w te obsady non mbuna bo jak ostatnio miałem Malawi to nie były one tak popularne jak teraz dlatego zakładając to zacząłem z myślą o mbuna tam jest więcej tych skał niż to się wydaje ze zdjęcia część jest zasypana piaskiem. Tło zrobione a piasek to z castoramy do piaskownic Edytowane 28 Maja 2017 przez jesiotr
Rekomendowane odpowiedzi