jesiotr Opublikowano 8 Lipca 2017 Autor #121 Opublikowano 8 Lipca 2017 Niestety nie robiłem zdjęć ale całość oparta jest na 5 cm styropianie z podeklejanymi wyciętymi z 10 cm styropianu "skałami" pomalowane to wszystko 3 razy ceresitem a potem to czarna farba w spreyu na całość i przecierki z białej i niebieskiej farby miejscami
jesiotr Opublikowano 7 Września 2017 Autor #123 Opublikowano 7 Września 2017 Trochę kłopot powstał. Mianowicie spalił mi się jeden naświetlacz a drugi już chyba niebawem tez powinien, więc mam pytanie jak ogarnąć oświetlenie. Z tego co wypatrzyłem na forum to chyba te diody led najlepiej się sprawdzają ale może jakąś podpowiedz bym uzyskał ile sztuk i jak się za to zabrać
marcin73m Opublikowano 7 Września 2017 #124 Opublikowano 7 Września 2017 15 minut temu, jesiotr napisał: Z tego co wypatrzyłem na forum to chyba te diody led najlepiej się sprawdzają ale może jakąś podpowiedz bym uzyskał ile sztuk i jak się za to zabrać Jeśli masz na myśli moduły LED, to tutaj jest mała ściągawka.
deccorativo Opublikowano 7 Września 2017 #125 Opublikowano 7 Września 2017 @jesiotr zacznij w dziale Oświetlenie temat. " Jak naprawić lub przerobić światełko na naświetlaczach" wspólnie zrobimy z tego luxmercedesa . Nie mam spalonych naświetlaczy więc nie podam gotowca ale podpowiem ci jak to zrobić by było nadal 2 x COB 10W w obudowie naświetlaczy i nie dawało trupiego światła 6000K. oraz nie przepalało się co chwila. ale będziemy lutować lutownicą i na to musisz być przygotowany. Oczywiście możesz pójść w moduły Samsunga IP68 i temat Andrzeja ale to ułamek tego strumienia świetlnego jaki masz teraz i się zapewne do tego silnego światła przyzwyczaiłeś.
jesiotr Opublikowano 30 Października 2017 Autor #126 Opublikowano 30 Października 2017 W końcu mam chwile żeby opisać zmiany. Oświetlenie powstało oparte na modułach LED ze sterownikiem Led Dimmer Pro 20 modułów białych 11k i 14 RGB Poniżej wstawiam zdjęcia akwarium części obsady. Dopiero co zaczynam przygodę z fotografią ryb i chyba trzeba będzie zainwestować w lampę bo ciemno trochę. Obsada się trochę wyklarowała i w Chwili obecnej wygląda tak Pseudotropheus cyaneorhabdos "maingano" 4x4 Pseudotropheus saulosi 3x6 Metriaclima Zebra Gold Kawanga 1x2 Labeotropheus trewavasae manda 2x4 (prawdopodobnie taki układ jeden samiec do końca się nie zdeklarował. Chciałbym zostawić 1x3) 1
przemo-h Opublikowano 30 Października 2017 #127 Opublikowano 30 Października 2017 Witaj! Baniak wygląda rewelacyjnie! Tło bardzo ładnie wykonane i dopasowane z kamieniami. Wielkie brawa za talent! Mam jednak odczucie, że byłby lepszy dla non-mbuny. Jak dla mnie trochę za dużo wolnej przestrzeni. Ryby masz niestety bardzo słabej jakości. Wstrzymam się tylko co do kawangi, bo dość długo trzeba poczekać zanim nabierze kształtu i kolorów. Powodzenia!
jesiotr Opublikowano 30 Października 2017 Autor #128 Opublikowano 30 Października 2017 Ryby mam od malawiana mam je jakieś pół roku
przemo-h Opublikowano 30 Października 2017 #129 Opublikowano 30 Października 2017 U renomowanych też się trafia niestety.
jesiotr Opublikowano 30 Października 2017 Autor #130 Opublikowano 30 Października 2017 A mogę wiedzieć co z nimi nie tak. Zawsze czegoś się nauczę może jak dorosną to się poprawia
Rekomendowane odpowiedzi