przemo-h Opublikowano 30 Października 2017 #131 Opublikowano 30 Października 2017 19 minut temu, jesiotr napisał: A mogę wiedzieć co z nimi nie tak. Zawsze czegoś się nauczę może jak dorosną to się poprawia Samiec maingano ma kształt zupełnie innej ryby, a pasy już od dawna są zbyt szerokie i blade. Dobrej jakości samiec i samica są aksamitnie-czarne z granatowymi, cieniutkimi pasami. Samiec Labeotropheusa bardzo słabo wybarwiony. Saulosi ma cieniutkie i rozmyte pasy. Powinno być pięć szerokich, dobrze widocznych i szósty zanikający. Zaczynając od pierwszych promieni płetwy grzbietowej, a kończąc u nasady płetwy ogonowej.
jesiotr Opublikowano 30 Października 2017 Autor #132 Opublikowano 30 Października 2017 Aha trochę smutno ale trudno może następnym razem się trafi lepiej
przemo-h Opublikowano 30 Października 2017 #133 Opublikowano 30 Października 2017 Bywa niestety. To nie pierwszy raz zresztą. Inny hodowca ma wzorowe saulosy, które podchodzą do tarła na filmiku. Jednym słowem miód na klatę. Jednak potomstwo jakimś cudem jest bardzo słabej jakości. Nie wierzę osobiście, że to potomstwo po tych rodzicach. Biznes to biznes☹️. Ciesz się baniakiem, jest na prawdę ładny?.
Gość Opublikowano 30 Października 2017 #134 Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) 2 godziny temu, jesiotr napisał: Ryby mam od malawiana mam je jakieś pół roku OT. Powiem Tobie tak. Szczerze powiedziawszy nie wiem skąd na forum takie dobre opinie o tym hodowcy. Może ja jestem jakiś dziwny ale ostatnio zakupiłem z tego samego źródła harem Hary. Z resztą nie sam ale z jeszcze jednym kolegą z tego forum. We dwójkę chcieliśmy uzupełnić / zmienić lekko obsadę. Zakup trwał 2 tygodnie - dziesiątki telefonów, smsów oraz maili aby zakupić 12 ryb. Nie tylko ja atakowalem ale równocześnie kolega. Słyszałem tylko później, wieczorem, na pewno wysłałem maila, proszę sprawdzić w spamie. Nie było końca. Jak widać słaby kontakt to nie jedyny problem ale na dodatek ryby też nie są najwyższych lotów. Pierwszą partię kupiłem od Fishmagica i tam zarówno kontakt jak i sprawność stoi na najwyższym poziomie. Powiem tak, że Malawian wysyła przesyłką konduktorska a to jest na plus. Jednak pakowanie worków w zwykłe pudełko jest dla mnie szokujące. Następnych zakupów u tego Pana nie przewiduję. Sorki za off top. Nie wiem czy ten post nie powinien być w opiniach o tym sprzedawcy ale tak mnie naszło po przeczytaniu uwag skąd masz obsadę. Edytowane 30 Października 2017 przez Gość
Rekomendowane odpowiedzi