Skocz do zawartości

Programy w TV o Malawi etc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowilem zalozyc watek z programami w TV, ktore poniekad beda poruszac tematyke Malawi...

Obieżyświat Mozambik, Malawi, Zambia Globe Trekker

sobota 05.01.2008 Travel 01:00

Tym razem celem podróży Iana Wrighta będą niektóre z najbiedniejszych państw świata. Tocząca się na ich terytorium przez ponad dwadzieścia lat wojna skutecznie odstraszała turystów. Towarzysząc gospodarzowi w jego wyprawie widzowie odwiedzą stolicę Maputo, archipelag Bazaruto raj dla amatorów nurkowania, Chimoio, zobaczyą majestatyczną rzekę Zambezi oraz poznają Kilimane, Mozambique Island z zabudową przypominającą portugalską Lizbonę i Muebę.

O pyszczakach raczej nie bedzie (archipelag Bazaruto lezy na oceanie indyjskim) choc ciezko wyczuc co jeszcze bedzie w programie - tym bardziej, ze niby o Malawi tez cos ma byc.

Zreszta, kto ogladal programy z tej serii to zapewne wie z Ian prowadzi je ciekawie i chocby z tego wzgledu warto je obejrzec ;)

Opublikowano

Świetny topic, fajnie jakby się rozwijał – zwłaszcza, że programów o Malawi jest jak na lekarstwo.

Niestety kanału travel nie mam, a na tych które mam w przyszłym tygodniu leci tylko amazonka.

W sieci krążą fragmenty filmu o pyszczakach z Animal Planet, od dłuższego czasu sledze program tego kanału, ale niestety wszystko powtarzają – tego akurat nie. :?

Opublikowano

W sieci krążą fragmenty filmu o pyszczakach z Animal Planet, od dłuższego czasu sledze program tego kanału, ale niestety wszystko powtarzają – tego akurat nie. :?

Ogladalem ten program,nic szczegolnego nie bylo oprocz 2 fragmentow o malawi. sa w necie,kiedys podawalem linki na forum.

Opublikowano

Dzisiaj na TVP1 w programie Planeta Ziemia było o jeziorze Malawi :lol:

Specjalnie zwróciłem uwagę na kamienie.To co pokazali to były duże otoaczki.

Ciekawe były wielkie kopce, coś jak wygasły wulkan a okazało się, że to miejsca zalotów naszych pysi.

Szkoda, że tak mało pokazali :cry:

Opublikowano

No właśnie.

Dostałem smsa od kumpla że w tv jest program w którym pokazują Malawi, ale jak przełaczyłem to niestety załapałem się na ostatni kadr z Malawi i potem to już tylko Bajkał, Amazonka i inne. Też ciekawe, ale to już jakby nie to samo...

Szkoda.