Skocz do zawartości

Programy w TV o Malawi etc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nurkować juz mogę i znalazłem również firmę która może może mnie tam zawieźć, więc jeśli są chętni to robić licencję nurka - bez tego nikt tam nikogo pod wodę nie wpuści, zbierać kasę (ok 10 tys) i jedziemy.

Opublikowano

ale ale odnośnie łączenia jeziora z oceanem i mieszaniem wód.

nie nastąpi to na pewno nagle (jak wlanie wiadra morskiej wody do akwarium) tylko w długim okresie czasu. do tego na pewno nastąpi kontakt wód jeziora z oceanicznymi wcześniej niż to połączy się w widoczny sposób (cieki wodne, "zagarnianie" przez jezioro ziemi nasiąkniętej wodą morską..)

i tu jestem pewien, że natura sobie poradzi, pyszczaki będą ewoluowały i przystosowywały do słonej wody.. i po jakimś czasie wyobraźcie sobie takiego pyszczaka słonowodnego - mając na uwadze urodę ryb morskich! to będzie dopiero piękna ryba..!

no chyba że homo sapiens predzej coś wywinie i nie bedzie juz ewolucji...

Opublikowano

Moze nie o Malawi ale polecam super program "równik" na Discovery HD ( nie wiem czy na zwykłym disco też jest bo nie mam ). Powtórki leca praktycznie codziennie - ok 60minut .

Wspaniałe ujęcia , zaj.... dźwięk ( super słycha np. odgłosy jak rybki wcinają skorupiaki ! ).

A o czym ? Amazonka - skalary, paletki , sumy , piranie, arowany , i jeszcze jakies 3 metrowe ustrojstwo z przed 100 milionów lat co to oddychac umie powietrzem z atmosfery .

Opublikowano

W czwartek o 22.00 na tym samym kanale kolejny odcinek z tej serii .

Tym razem solniczka :)

A co do Amazonki - zadziwiające jak bardzo ludzie potrafią w swoich akwa odzwierciedli nature . Oglądając ten program az czasami nie wierzyłem ,ze to natura - myślałem , ze pokazują akwa ( amazonkę znałem do tad ze zdję akwa z netu ) . Czekam na naprawdę dobry program o malawi w jakości HD i w PL wersji językowej :)

• 2 tygodnie później...