Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Art jest bardzo fajnie i zrozumiale napisany :)

Natomiast zastanawia mnie kwestia tej grzałki. U siebie masz ją zainstalowaną równolegle do biologii i część wody omija wkłady biologiczne. Nie lepiej byłoby ją zastosować za biologią na tej rurze w której woda łączy się z tych 3ech korpusów biologicznych ?

Dodatkowo nie wiem czy jest sens przy dwóch nitkach robić łącznie aż 6 korpusów mechanicznych ?

Edytowane przez darkdivinity
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Tak, u mnie omija bo tak jak było na którymś z filmów kolegi @stanwoda przez biologię powinna przepływać powoli - więc plan mam odpowiednio przy pomocy zaworów wysterować przepływem przez biologię. 

Co do 3 korpusów - jak już wolisz, ale moim zdaniem będziesz miał lepszy przepływ przez 3 aniżeli przez 2.

Opublikowano

Z grzałki w narurowcu zrezygnuję. Zamontuje jedną na dnie akwarium z ustawioną temp na 23 stC. W domu mam ~22 więc jakoś to ogarnie.

Teraz rozbija się o 2 vs 3 mechaniki na nitce. Ale to ogarnę już przy produkcji :D

Pozdrawiam

• Lubię to 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam

Ja mam pytanie głównie do założyciela tematu @stan czy masz może jakiś rysunek jak co z czym ma być połączone aby obsluzylo zbiornik 500 l? Chciałbym wiedzieć co i ile muszę kupić a co się z tym wiąże będę wiedział ile mnie to wyniesie :)

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
Opublikowano (edytowane)

Przeczytaj ten artykuł kolegi @rekawiczka, na jego podstawie możesz sobie wstępnie obliczyć koszty, są w nim przydatne linki. Lektura obowiązkowa jeśli chcesz zbudować narurowca

A tu kolega @aurban6 fajnie wszystko opisał i zaprojektował. Myślę, że taki sam projekt mógłbyś śmiało zastosować u siebie

Edytowane przez Bartek_De
  • Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Jeszcze myślę, jak zrobić wersję de-lux która potrafiłaby wykazać ile czego jest potrzebne, ale to już wybiega poza moje umiejętności obchodzenia się z excelem ;)

• Lubię to 1
  • Haha 1