kwiq Opublikowano 1 Marca 2017 #81 Opublikowano 1 Marca 2017 Noi elegancko wszystko już jasne, dzięki wielkie.
L.A.J.O.N. Opublikowano 10 Marca 2017 #82 Opublikowano 10 Marca 2017 Sebastian zmieniłaś filtrację z kasety na narurowca?
JemioloSeba Opublikowano 10 Marca 2017 #83 Opublikowano 10 Marca 2017 33 minuty temu, L.A.J.O.N. napisał: Sebastian zmieniłaś filtrację z kasety na narurowca? Tak
JemioloSeba Opublikowano 10 Marca 2017 #85 Opublikowano 10 Marca 2017 Żona wreszcie wyniosła się z szafki pod akwarium 1
L.A.J.O.N. Opublikowano 10 Marca 2017 #86 Opublikowano 10 Marca 2017 Hehe a na serio ? Chodzi o miejsce w akwarium czy nie byłeś zadowolony z wydajność kasety?
JemioloSeba Opublikowano 10 Marca 2017 #87 Opublikowano 10 Marca 2017 Serio piszę... zawsze przed narurowcem trzymało mnie miejsce pod akwarium. Z racji przesiadki na większy baniak powiększyła się też szafka. Udało się gadżety żony upchać nieco niżej a ja mogłem zrobić narurowca. Nie było lekko bo to nadal szafka a nie stelaż ale się udało i najważniejsze, że dobrze się sprawdza. Największe plusy: zero rąk w akwarium, po wymianie wkładów woda nadal idealnie czysta a najważniejsze to całkowita cisza. Pompa CO jest niesłyszalna.
shavt Opublikowano 8 Stycznia 2018 #89 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Witam Mógłby mi ktoś powiedzieć dlaczego zawór z kranikiem lepiej dać przed pompą? Czy jednak nie ma to większego znaczenia? Sklejam swojego narurowca i nie pamiętam już a drugi raz forum czytać nie mam czasu
JemioloSeba Opublikowano 8 Stycznia 2018 #90 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Ja mam przed pompą ale są tacy co mają za i też nie narzekają. U mnie po zmianie wkładów kranik służy do odpowietrzania. Po zakręceniu korpusów puszczam wodę w obieg i bez włączania pompy czekam aż całe powietrze wyleci przez kranik. W ten sposób nigdy nie zapowietrza mi się pompa. Nie wiem czy Ci co mają za pompą mają takie problemy.
Rekomendowane odpowiedzi