Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. stan Opublikowano 2 Lutego 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #1 Opublikowano 2 Lutego 2016 W tym filmie omówiłem krok po kroku budowę filtracji narurowej plus poprawki (bardzo ważne) do instalacji z poprzedniego filmu. Nagrałem go po to żeby było mi łatwiej odpowiadać na częste pytania. Film na razie jest na Facebooku ale za parę dni wrzucę go na YT Życzę miłego oglądanie ! https://web.facebook.com/547798615385118/videos/571615359670110/ Teraz wyszło że zapodałem tekst - trójniczek ;-) - po prostu ,,wziuneło" mnie i ,,poniesło" ;-) To tak jakby powiedzieć na samca - samczyk ;-) Tutaj ten sam film ale już na YT ;-) FILTRACJA NARUROWA w 1000l - YouTube 1 19
Andrzej Głuszyca Opublikowano 2 Lutego 2016 #2 Opublikowano 2 Lutego 2016 Stasiu. Mam pytanie odnośnie korpusów. Ja nie mam filtracji narurowej ale jak wlewam wodę to poprzez węża z jednym korpusem gdzie mam wkład węglowy. Ale zawsze sprawia mi trudność rozkręcenie tego korpusu. Muszę go mocno trzymać i użyć dużo siły. Jak Ty to robisz ,że nie uszkadzasz , nie naprężasz samych rur podczas rozkręcania? A filmik SUPER. Bardzo fajnie to tłumaczysz.
stan Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor #3 Opublikowano 2 Lutego 2016 Nigdy nie dokręcam korpusu kluczem, rękoma styka. A inna sprawa że jak korpus nie jest zamontowany na stałe to nawet jak rękoma zakręcisz to jest mega ciężko odkręcić. One tak już mają ;-) 1
Konrad-skorpion Opublikowano 3 Lutego 2016 #4 Opublikowano 3 Lutego 2016 Stasiu te narurpwce sa na 3/4 rurkach klejone? Jaki rodzaj, typ , nazwa? To to samo co NIBCO tylko w innym kolorze? Trójniki i łączenia skręcane, czy klejone?
AKWA ŁOBUZ Opublikowano 3 Lutego 2016 #5 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zrezygnowałeś z De Nitrate czy tam gdzieś z tyłu jest?
pablojogi Opublikowano 3 Lutego 2016 #6 Opublikowano 3 Lutego 2016 filmik i omówienie instalacji narurowej jak zwykle profeska:-)
Merlot Opublikowano 3 Lutego 2016 #7 Opublikowano 3 Lutego 2016 A jakiej firmy korpusów używasz, czy są to AQUAFILTER czy inne odpowiedniki ? Byłem wczoraj w Castoramie i u nich korpusy kosztują 150zł, a znalazłem coś takiego : Korpus narurowy do 10" filtrów - 3/4" (5928693548) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img15.allegroimg.pl/photos/400x300/59/28/69/35/5928693548@@AMEPARAM@@15@@AMEPARAM@@59/28/69/35@@AMEPARAM@@5928693548 W dużej ilości korpusów na allegro nie podają max temperatury wody jaką obsługuje korpus lub jest to temperatura niższa niż 25 Stopni
stan Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor #8 Opublikowano 3 Lutego 2016 Odpowiadam na zadane pytania ;-) 1- cały układ jest klejony jedynie przejścia z rur na korpusy są na gwintach 3/4. 2- cały system jest oparty na rurach tych samych co robią układy w morszczyźnie ale klejenie jest to samo co w systemie Nibco. Użyta średnica to 25mm , gwinty 3/4. Tutaj wsio kupiłem w dobrej cenie - http://www.pvcu.pl/ Jednak jest to hurtownia i warto zadzwonić przed zamówieniem czy wam towar wyślą. 3 - Nie ma znaczenia jaki dasz korpus każdy będzie dobry byle był on 3/4 i większy ( jednak wtedy cały układ wtedy trzeba robić 1 cal i 32mm rury itd.) 4 - Denitrate odpuściłem sobie , teraz z NO3 walczy purolite - o niebo skuteczniejszy i w 100% pewne złoże. 3
Konrad-skorpion Opublikowano 3 Lutego 2016 #9 Opublikowano 3 Lutego 2016 Dzięki Staszku za wyczerpującą odpowiedź na moje pytania. Kawał dobrej profeski. Ja będę stawiał zapewne drugi baniak i bardzo mi pomogłeś
Rekomendowane odpowiedzi