Bojar Opublikowano 17 Lutego 2013 #102 Opublikowano 17 Lutego 2013 Bo Alledrogo znowu leży zobacz ten http://www.ibis.krakow.pl/rampa_miekki_start_led.html
mariuszduch Opublikowano 17 Lutego 2013 #103 Opublikowano 17 Lutego 2013 Wygląda na to że powinno zadziałać należy jednak pamiętać że nie wszystkie ledy dają się tak sterować. W większości przypadków do wypełnienia PWM potrzebny jest odpowiedni Driver który pozwala na sterowanie ledami.
szczep85 Opublikowano 17 Lutego 2013 #104 Opublikowano 17 Lutego 2013 Bojar w poniedziałek będę zamawiał "rampę" Gadałem z kumplem i na jakimś przekaźniku chce to zrobić . Jak się uda to dam znać
mariuszduch Opublikowano 17 Lutego 2013 #105 Opublikowano 17 Lutego 2013 Na PW mogę podesłać parainstrukcję budowy lampy led A tu coś dla lubiących gadżety z grubszym portfelem [ame] [/ame]
Bojar Opublikowano 17 Lutego 2013 #106 Opublikowano 17 Lutego 2013 Wygląda na to że powinno zadziałać należy jednak pamiętać że nie wszystkie ledy dają się tak sterować. W większości przypadków do wypełnienia PWM potrzebny jest odpowiedni Driver który pozwala na sterowanie ledami. Coś więcej możesz napisać ? IMHO driver potrzebny jest do diod mocy ale ja się nie znam -- Bojar w poniedziałek będę zamawiał "rampę" Gadałem z kumplem i na jakimś przekaźniku chce to zrobić . Jak się uda to dam znać Ja mogę poczekać więc poczekam Rozumiem, że przekaźnik wyeliminuje jeden zasilacz ?
nabe Opublikowano 17 Lutego 2013 #107 Opublikowano 17 Lutego 2013 Żeby nie powielać tematów,podoba dyskusja była w wątku Sir_Yaro. Ponadto na czacie bywa Loccutus, spec od elektroniki i lamp ledowych.
szczep85 Opublikowano 17 Lutego 2013 #108 Opublikowano 17 Lutego 2013 Coś więcej możesz napisać ? IMHO driver potrzebny jest do diod mocy ale ja się nie znam -- Ja mogę poczekać więc poczekam Rozumiem, że przekaźnik wyeliminuje jeden zasilacz ? W skład zestawu będzie wchodzić: Wyłącznik czasowy do gniazdka zasilacz do ledów Przekaźnik Rampa Ledy I to powinno zadziałać jak będzie naprawdę to się okaże jak zostanie wszystko podłączone
firefighter1 Opublikowano 17 Lutego 2013 #109 Opublikowano 17 Lutego 2013 Żeby nie powielać tematów,podoba dyskusja była w wątku Sir_Yaro. tutaj http://forum.klub-malawi.pl/budowa-lampy-led-chlodzonej-woda-podejscie-t19211.html ale to jest technologia z NASA, a my chcemy z "klocków LEGO" . (hehe też 4 litery)
mariuszduch Opublikowano 17 Lutego 2013 #110 Opublikowano 17 Lutego 2013 Żeby nie powielać tematów,podoba dyskusja była w wątku Sir_Yaro. Ponadto na czacie bywa Loccutus, spec od elektroniki i lamp ledowych. Leszek to światowej sławy autorytet w dziedzinie oświetlenia LED Notabene lampę mam właśnie od niego Faktycznie skoro jest już taki wątek to niema co bić postów nadaremnie.
Rekomendowane odpowiedzi