Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pulpet Opublikowano 24 Lutego 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #31 Opublikowano 24 Lutego 2023 No i 240 mokre. Filtracja działa, światło świeci. Podłączone trochę prowizorycznie, ale odpalone. Coś tam pewnie jeszcze poprawię, ale ogólnie wyszło zbliżone do tego co chciałem. 15
Nath_147 Opublikowano 24 Lutego 2023 #32 Opublikowano 24 Lutego 2023 (edytowane) Co to za metoda na moduly? Kamienie owinięte folia i oblepione miesznka czarnego piasku z jakąś zaprawa szybkowiazaca? A jasne żyłki to efekt malowania? Edytowane 24 Lutego 2023 przez Nath_147
Bartek_De Opublikowano 24 Lutego 2023 #33 Opublikowano 24 Lutego 2023 Będę szczery, na sucho te moduły i podłoga wygladaly ...tak sobie, ale po zalaniu i oświetlone petarda Zostaw takie światło 1 1
Bastian Opublikowano 25 Lutego 2023 #34 Opublikowano 25 Lutego 2023 Jak wspomniał @Bartek_De na sucho wyglądało średnio ale teraz wygląda fenomenalnie, super efekt wraz ze światłem 2 1
pulpet Opublikowano 25 Lutego 2023 Autor #35 Opublikowano 25 Lutego 2023 (edytowane) 10 godzin temu, Bartek_De napisał(a): Będę szczery, na sucho te moduły i podłoga wygladaly ...tak sobie, ale po zalaniu i oświetlone petarda Zostaw takie światło No i to mi sprawia największy problem. Jak zrobię coś, co na sucho wygląda fajnie, po zalaniu lipa. Często działam na zasadzie, zobaczymy jak wyjdzie jak poskładam do kupy i najwyżej się poprawi. A wyobraźnię mam typowo samczą, jak nie widzę to nie wiem, więc cztery razy składałem, moczyłem, rozbierałem, poprawiałem i znowu pod prysznic.Ale powoli dochodzę do wprawy. Myślę, że kolejna aranżacja do 720 pójdzie szybciej i z mniejszą ilością poprawek, więc będzie mniej praco i materiałochłonna. Co do światła, to Twoje Bartku i Artura dziecko. To te same diody co ostatnio, czy coś zmieniliscie? Bo mam wrażenie, że jakoś inaczej świecą.Jak zwykle brak uwag krytycznych. Petarda. Miałem montować inne, ale po prowizorycznym podłączeniu Waszego modułu już wiem, że nawet próbował nie będę. 10 godzin temu, Nath_147 napisał(a): Co to za metoda na moduly? Kamienie owinięte folia i oblepione miesznka czarnego piasku z jakąś zaprawa szybkowiazaca? A jasne żyłki to efekt malowania? Moduły to piasek, włókno szklane i żywica epoxydowa. Co do szybkiego wiązania to niekoniecznie. Raczej drobne kroki i czekanie aż zwiąże do jutra. Formy z kamieni wsadzonych w worki z folii termokurczliwej. Rysy wykonane mechanicznie. Pod warstwą ciemnego piasku jest biały i trzeba się do niego doszlifować w pożądanych miejscach. Próbowałem malować i wychodziła lipa. Edytowane 25 Lutego 2023 przez pulpet 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 25 Lutego 2023 #36 Opublikowano 25 Lutego 2023 Powiedzieć , że efekt kapitalny to jak nic nie powiedzieć. Jest po prostu super. Nawet " żyłki" poszczególnych kamieni są dopasowane do innych kamieni co wygląda bardzo naturalnie. 2 1
Bartek_De Opublikowano 25 Lutego 2023 #37 Opublikowano 25 Lutego 2023 17 minut temu, pulpet napisał(a): To te same diody co ostatnio, czy coś zmieniliscie? Bo mam wrażenie, że jakoś inaczej świecą.Jak Jedyne co zmieniliśmy, jak pewnie zauważyłeś, to przewody. Nieco grubsze, ale miekkie i fajnie się układają. Diody te same, ale nawet kupując od jednego sprzedawcy, co zakup to inna partia więc może się tak zdażyć, że jakieś różnice będą. 1
pulpet Opublikowano 25 Lutego 2023 Autor #38 Opublikowano 25 Lutego 2023 (edytowane) 5 minut temu, Bartek_De napisał(a): Jedyne co zmieniliśmy, jak pewnie zauważyłeś, to przewody. Nieco grubsze, ale miekkie i fajnie się układają. Diody te same, ale nawet kupując od jednego sprzedawcy, co zakup to inna partia więc może się tak zdażyć, że jakieś różnice będą. A może mi się zdaje. Inaczej wszystko wygląda w żywym zbiorniku, Tu glonek, tam rybka i wszystko daje inny obraz. Tutaj szaro,sterylnie i nieruchomo, więc może mi się zdaje tylko. Edytowane 25 Lutego 2023 przez pulpet
Pikczer Opublikowano 25 Lutego 2023 #39 Opublikowano 25 Lutego 2023 Nieźle się nadłubałeś Klimat świetny 1
Sławol Opublikowano 25 Lutego 2023 #40 Opublikowano 25 Lutego 2023 Moduły przepiękne, aż szkoda żeby glonem porosły. Pomysł z tą ''podłogą'' bardzo ciekawy, na pewno lepiej się sprawdzi niż płaskie kamienie bo tam zawsze jakieś kupy się zbierają. Co do oświetlenia to ja ostatnio lubię jasne zbiorniki jakoś ryby ładniej wyglądają, takie klimaty też przez jakiś czas miałem. Ogólne bardzo fajny projekt kibicuje i czekam na ciąg dalszy. 1
Rekomendowane odpowiedzi