Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pulpet Opublikowano 11 Lutego 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #11 Opublikowano 11 Lutego 2023 (edytowane) Żeby nie było, że jak się stłukło to umarło. Na przekór przeciwnościom losu, potrzaskanym zbiornikom, pracującym weekendom i wrodzonemu lenistwu udało mi się uznać za wstępnie gotowe 8 modułów. Dla odwzorowania wielkości, sfotografowane w towarzystwie klubowego kubka na herbatę. Muszę testy kranówki zrobić, bo się herbatka pieni coś. Wszystkie wymagają jeszcze drobnych zabiegów kosmetycznych, którym je poddam w najbliższych dniach no i oczywiście ostatecznego pokolorowania. Z tym się na razie wstrzymuje, bo plan jest taki, że do 240 z Saulisi ma być bardziej czarno, a do 720 bardziej szaro. Albo inaczej. W sumie poza różowym nie wykluczam niczego. Nie mam pojęcia jak to porozkładać po zbiornikach i poukładać. Pewnie trzeba będzie jeszcze coś dorobić i dopchnąć mniejszymi elementami, ale tu już pójdą naturalne kamienie raczej. Żeby nie było nudno, to pompy mające napędzać filtrację dojechały z Chin do Niemiec w 10 dni i już ponad trzy tygodnie leżą w urzędzie celnym. Bez nich nie bardzo mogę się zabierać za tło, bo muszę je pochować, czyli najlepiej fizycznie przymierzyć. Plan jest taki, żeby zrobić wstępny układ modułów, dopasować tło i podłoże (oba akwa bez piachu na ten moment w głowie), zamontować tło i podłogę i zalać baniaki. Z modułami mogę się bawić dalej, jak sobie będzie dojrzewać. Ale do tego potrzebuje oba zbiorniki, bo najpierw musi wjechać 720, a potem dopiero.moge ustawić 240. Ogólnie powoli i pod górkę, ale do przodu. Edytowane 11 Lutego 2023 przez pulpet 10
Mróz Opublikowano 11 Lutego 2023 #12 Opublikowano 11 Lutego 2023 Nie kuś tym browarem, bo staram się ograniczać Moduły klasa, śledzę z niecierpliwością 3
pulpet Opublikowano 11 Lutego 2023 Autor #13 Opublikowano 11 Lutego 2023 5 minut temu, Mróz napisał(a): Nie kuś tym browarem, bo staram się ograniczać Moduły klasa, śledzę z niecierpliwością Toć nie kuszę, pisze, że herbata Szarpnąłem się.na epoxyd, żeby nie było nudno. Włókno szklane mam od jakiegoś czasu nawet w du...żym palcu u nogi, ale.przy odrobinie cierpliwości się da. Upierdliwe i czasochłonne, ale mi się nie śpieszy. 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pulpet Opublikowano 14 Lutego 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #14 Opublikowano 14 Lutego 2023 (edytowane) No i się doczekalem. Dzisiaj już bez większych przygód szkło trafiło na miejsce. Od razu dostawiłem 240. Akwarynki wypoziomowane, pora poważnie brać się za temat. Może nie idealnie spasowane szafki, ale życie nie jest idealne. Najważniejsze i tak będzie w środku się działo. Edytowane 14 Lutego 2023 przez pulpet 10
Pikczer Opublikowano 14 Lutego 2023 #15 Opublikowano 14 Lutego 2023 No ładne, ładne ale poco to małe? Nie lepiej było to duże dać na całą wnękę? Ryby by się ucieszyły:) Co w nich będzie pływać?
pulpet Opublikowano 14 Lutego 2023 Autor #16 Opublikowano 14 Lutego 2023 (edytowane) 30 minut temu, Pikczer napisał(a): No ładne, ładne ale poco to małe? Nie lepiej było to duże dać na całą wnękę? Ryby by się ucieszyły:) Co w nich będzie pływać? No niestety. Po.pierwsze małe stoi blisko drzwi i szersze uniemożliwiało by wejście do pomieszczenia. Po drugie 320 nie do wniesienia, tylko klejenie na miejscu. A pomieszkać mam plan tutaj trzy lata może cztery. Potem musiał bym tłuc. Oba baniaki pod mbune. W małym Saulisi, a w większym Acei, Elongatus Mphanga i jeszcze ze dwa gatunki jakieś Edytowane 14 Lutego 2023 przez pulpet
Pikczer Opublikowano 14 Lutego 2023 #17 Opublikowano 14 Lutego 2023 Wybacz ja to tak półżartem:) Już sobie wyobraziłem te ryby. Pięknotki. Ja mam zgodę tylko na jedno akwarium także z całego serca zazdroszczę tego co tam tworzysz
Mróz Opublikowano 15 Lutego 2023 #18 Opublikowano 15 Lutego 2023 Masz taką podzielność uwagi? - tv i dwa akwaria Nie no ładnie ładnie, zazdroszczę teraz tej roboty bo to sama frajda 1
pulpet Opublikowano 15 Lutego 2023 Autor #19 Opublikowano 15 Lutego 2023 49 minut temu, Mróz napisał(a): Masz taką podzielność uwagi? - tv i dwa akwaria Jasne, że mam. W tv film z jeziora i się tematy nie mieszają 2
pulpet Opublikowano 16 Lutego 2023 Autor #20 Opublikowano 16 Lutego 2023 (edytowane) Wstęp pod podłogę do 240. Nie obyło się.bez skuchy. Za mało piachu domieszałem i towar za mocno spływa. No nic. Jutro będą poprawki. Edytowane 16 Lutego 2023 przez pulpet 3
Rekomendowane odpowiedzi