Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Co to za metoda na moduly? Kamienie owinięte folia i oblepione miesznka czarnego piasku z jakąś zaprawa szybkowiazaca? A jasne żyłki to efekt malowania?

Edytowane przez Nath_147
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Bartek_De napisał(a):

Będę szczery, na sucho te moduły i podłoga wygladaly ...tak sobie, ale po zalaniu i oświetlone petarda👍💪 Zostaw takie światło 👍

No i to mi sprawia największy problem. Jak zrobię coś, co na sucho wygląda fajnie, po zalaniu lipa. Często działam na zasadzie, zobaczymy jak wyjdzie jak poskładam do kupy i najwyżej się poprawi. A wyobraźnię mam typowo samczą, jak nie widzę to nie wiem, więc cztery razy składałem, moczyłem, rozbierałem, poprawiałem i znowu pod prysznic.Ale powoli dochodzę do wprawy. Myślę, że kolejna aranżacja do 720 pójdzie szybciej i z mniejszą ilością poprawek, więc będzie mniej praco i materiałochłonna. Co do światła, to Twoje Bartku i Artura dziecko. To te same diody co ostatnio, czy coś zmieniliscie? Bo mam wrażenie, że jakoś inaczej świecą.Jak zwykle brak uwag krytycznych. Petarda. Miałem montować inne, ale po prowizorycznym podłączeniu Waszego modułu już wiem, że nawet próbował nie będę.

10 godzin temu, Nath_147 napisał(a):

Co to za metoda na moduly? Kamienie owinięte folia i oblepione miesznka czarnego piasku z jakąś zaprawa szybkowiazaca? A jasne żyłki to efekt malowania?

Moduły to piasek, włókno szklane i żywica epoxydowa. Co do szybkiego wiązania to niekoniecznie. Raczej drobne kroki i czekanie aż zwiąże do jutra. Formy z kamieni  wsadzonych w worki z folii termokurczliwej. Rysy wykonane mechanicznie. Pod warstwą ciemnego piasku jest biały i trzeba się do niego doszlifować w pożądanych miejscach. Próbowałem malować i wychodziła lipa.

Edytowane przez pulpet
  • Lubię to 1
Opublikowano
17 minut temu, pulpet napisał(a):

To te same diody co ostatnio, czy coś zmieniliscie? Bo mam wrażenie, że jakoś inaczej świecą.Jak

Jedyne co zmieniliśmy, jak pewnie zauważyłeś, to przewody. Nieco grubsze, ale miekkie i fajnie się układają. Diody te same, ale nawet kupując od jednego sprzedawcy, co zakup to inna partia więc może się tak zdażyć, że jakieś różnice będą. 

• Dziękuję 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Bartek_De napisał(a):

Jedyne co zmieniliśmy, jak pewnie zauważyłeś, to przewody. Nieco grubsze, ale miekkie i fajnie się układają. Diody te same, ale nawet kupując od jednego sprzedawcy, co zakup to inna partia więc może się tak zdażyć, że jakieś różnice będą. 

A może mi się zdaje. Inaczej wszystko wygląda w żywym zbiorniku, Tu glonek, tam rybka i wszystko daje inny obraz. Tutaj szaro,sterylnie i nieruchomo, więc może mi się zdaje tylko.

Edytowane przez pulpet
Opublikowano

Moduły przepiękne, aż szkoda żeby glonem porosły. Pomysł z tą ''podłogą'' bardzo ciekawy, na pewno lepiej się sprawdzi niż płaskie kamienie bo tam zawsze jakieś kupy się zbierają. Co do oświetlenia to ja ostatnio lubię jasne zbiorniki jakoś ryby ładniej wyglądają, takie klimaty też przez jakiś czas miałem. Ogólne bardzo fajny projekt👍 kibicuje i czekam na ciąg dalszy.

• Dziękuję 1