rosa1986 Opublikowano 30 Października 2016 #51 Opublikowano 30 Października 2016 39 minut temu, Pleziorro napisał: Po raz pierwszy... po raz drugi... sprzedane Jest, jest, jest A tak a propos roślinek to u mnie anubiasy wytrzymały chyba jakiś miesiąc, ale miały listki powygryzane w piękne wzorki . Nurzańcowi tyle jednak nie daje, góra 2 tygodnie ?
eljot Opublikowano 30 Października 2016 #53 Opublikowano 30 Października 2016 5 godzin temu, rosa1986 napisał: Nurzańcowi tyle jednak nie daje, góra 2 tygodnie ? No nie byłbym takim pesymistą Tu moje 240l gdzie musiałem regularnie przerzedzać nurzańca aby nie zarósł całego akwa a pływały w nim saulosi med_gallery_8932_15_1469460088_2145.jpg
led4grow Opublikowano 30 Października 2016 #54 Opublikowano 30 Października 2016 Sadziłeś je bezpośrednio w piachu czy na jakimś innym patencie? Ja posadziłem w żwirku nasypanym do koszyczków ale z czasem ryby odkrywały piach i średnio to wyglądało a bezpośrednio w piachu bałem się że powyrywają.
Pleziorro Opublikowano 30 Października 2016 Autor #55 Opublikowano 30 Października 2016 Super akwarium Eljot ! piękny wystrój choć chyba nieduży akwen. Led - sadziłem bezpośrednio w pisaku z dużej kępy, więc raczej nie wyrwą, co najwyżej wykoszą jak kosiarki W dużym akwarium też mam w piasku i dorosłe ryby nie wyrywają. 1
eljot Opublikowano 30 Października 2016 #56 Opublikowano 30 Października 2016 2 godziny temu, Pleziorro napisał: Super akwarium Eljot ! piękny wystrój choć chyba nieduży akwen. Już go nie ma, było to 240 litrów moja pierwsza malawka. 2 godziny temu, Pleziorro napisał: sadziłem bezpośrednio w pisaku z dużej kępy, więc raczej nie wyrwą, Warto obłożyć na początek kamieniami, jak już się dobrze ukorzeni to nie wyrwą ale jak upatrzą sobie to miejsce na rewir to nic nie pomoże . 1
szkodnik666 Opublikowano 31 Października 2016 #57 Opublikowano 31 Października 2016 Warto zerknąć też gdzie ryby odkładają piach . Jeżeli posadzisz w miejscu gdzie kopią to nie ma ch.... , ale skoro kopią to też gdzieś go przerzucają - i to jest to miejsce gdzie można posadzić . U mnie zadziałało i niedługo będę redukował zielsko bo powoli jest go za dużo. Obsadzenie korzeni kamieniami też pomaga. 1
Pleziorro Opublikowano 31 Października 2016 Autor #58 Opublikowano 31 Października 2016 Korzystając z wolnego dnia, znalazłem chwilkę na lepsze foto, szkoda że już po konkursie, bo bardzo jestem zadowolony z wyglądu mojego Sauloskarium 3
rosa1986 Opublikowano 31 Października 2016 #59 Opublikowano 31 Października 2016 34 minuty temu, Pleziorro napisał: Korzystając z wolnego dnia, znalazłem chwilkę na lepsze foto, szkoda że już po konkursie, bo bardzo jestem zadowolony z wyglądu mojego Sauloskarium No szkoda, a mój głos na nie by był
Bezprym Opublikowano 31 Października 2016 #60 Opublikowano 31 Października 2016 Mój też by był murowany
Rekomendowane odpowiedzi