Skocz do zawartości

LedDimmerPro - firma Palabras, sterownik oświetlenia LED.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podlaczsz sterownik do programatora usbasp, podlaczasz to do kompa i odpalasz program palabras, dajesz wgraj firmware i tyle..

Zajęło mi to z 5 min nie wiem na którym etapie masz problem?

Po co Ci ten port COM?

Nie pamiętam tylko czy równocześnie nie musiał być podpięty kabel USB do sterownika, żeby program się z nim połączył (dawno to robiłem)

Opublikowano

Problem rozwiązany. Sterownikowi brakowało programu startowego, dlatego po odłączeniu kabli i wciśnięciu przycisku nie załączał się w tryb programowania (te 2 mrugnięcia co ok. 2 sekundy).

Po wgraniu programu startowego przez USBASP i wciśnięciu przycisku sterownik włączył się w tryb programowania.

Jak go podłączyłem kabelkiem USB to pojawił się port COM5 ( a tak michal_j, pojawia się port COM ;-) ) i wgrałem nowy firmware.

Wiem, że kolega Roman nie produkuje tego sterownika w ilościach hurtowych, ale zwykły manual ze zrzutami ekranu załatwiłby sprawę.

Opublikowano

Wiem że się pojawia port COM, ale program sam wybiera właściwy, więc po co kombinować na siłę.

W instrukcji jest napisane, że trzeba wgrać program startowy.

Opublikowano

Ja nie kombinowałem na siłę. Gdybyś czytał ze zrozumieniem to byś zauważył, że pytałem czy pojawia się port COM po podłączeniu sterownika.

Tak, w instrukcji jest napisane, a mimo, że pytałem nikt o tym nie wspomniał ...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Powiedzcie mi proszę co może powodować co godzinne pikanie sterownika ? Przecztałem że Stan miał podobny problem ale odhaczenie "czujnika baterii" nie pomaga. Gdzieś tez przeczytałem że to może być ostrzeżenie przed przegrzaniem ale temp u mnie na sterowniku 30 stopni a alery są 50/60/70 stopni więc też raczej nie to wiec już mi się skończyły pomysły :(

Opublikowano (edytowane)
6 minutes ago, kwiq said:

Powiedzcie mi proszę co może powodować co godzinne pikanie sterownika ? Przecztałem że Stan miał podobny problem ale odhaczenie "czujnika baterii" nie pomaga. Gdzieś tez przeczytałem że to może być ostrzeżenie przed przegrzaniem ale temp u mnie na sterowniku 30 stopni a alery są 50/60/70 stopni więc też raczej nie to wiec już mi się skończyły pomysły :(

Podlaczam się pod to. Mam ten sam problem, zrobilem wszystko co moglem. Sterownik kupiony 2-3 tygodnie temu. Co do ustawien tempreratury, u mnie mowi, ze nie udalo się ustawic temperatury.

Edytowane przez Paulstick
Opublikowano
5 minutes ago, Perez666 said:

U mnie niestety padł całkowicie.

Zaczął pikać, włączał tylko jeden kolor diód...wariował.Następnego dnia już się nie uruchomił, program go nie wykrył.

Odesłałem go.

U mnie wszystko ok, oprocz pikania. Jesli to jest kwestia nowego drivera, który moglby kompletnie wylaczyc pikanie, to nie ma dla mnie sprawy. Jesli musialbym go wysylac to jest spory problem, bo z Anglii koszt wysylki bedzie okolo polowy ceny kontrolera.

Opublikowano
10 minutes ago, kwiq said:

U mnie takze wszystko dziala jak nalezy tylko co godzine pika.

No pewnie dostalismy sterowniki z tej samej serii....trzeba się z panem Romanem jakos skontaktowac, bo te 3 "pip piki" co godzina w nocy to koszmar. 

Jak wspomnialem powyzej, moze jakis maly update do sterownika, który kompletnie wylacza jakiekolwiek odglosy?