marine Opublikowano 18 Stycznia 2013 #31 Opublikowano 18 Stycznia 2013 ciezko w to uwierzyc mam nadzieje ze takie czyste to jezioro pozostanie
eljot Opublikowano 18 Stycznia 2013 #32 Opublikowano 18 Stycznia 2013 ciezko w to uwierzyc Gdybyś chciał bardziej pogłębić wiedzę http://www.share4dev.info/kb/documents/1709.pdf
marine Opublikowano 18 Stycznia 2013 #33 Opublikowano 18 Stycznia 2013 no pewnie ze chce w latach 80 kiedy bylem jak gąbka tej wiedzy niie bylo nic
adamg567 Opublikowano 19 Stycznia 2013 #34 Opublikowano 19 Stycznia 2013 No moim zdaniem NO3 na poziomie 50 to jednak za dużo. Jeżeli faktycznie w kranie masz NO3 20 to faktycznie musisz rozważyć hydroponikę :-D, no i może do tego jakąś żywicę pochłaniająca NO3 lub denitryfikator np z węża ogrodowego :-D fon ;-)
Raffy Opublikowano 19 Stycznia 2013 #37 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Nie ma co oszukiwać, ja mam hopla na punkcie No3 i w prawidłowym, dojrzałym akwarium wszystkie parametry uważam za nieważne (oczywiście, jeśli kranówa jest dobra, czyli taka jak w większości PL). No3 trza utrymywać na niskim poziomie, to ryby będą tryskać energią i odpowiednio karmione, to już szał No i wysokie No3 doprowadza do karłowacienia ryb, bo pyszczaki nawet w małym akwarium dorosną większe niż w naturze (nie mówiąc juz o większych baniakach).
Rekomendowane odpowiedzi