Meniu Opublikowano 17 Stycznia 2013 #1 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Mam pewien problem i zarazem zagadkę. Kupiłem kiedyś pyszczaki i po 3 miesiącach jeden Yellow marnie wygląda, nie chce rosnąć jest o połowe mniejszy od innych. Jak daje im jedzenie granulki i płatki to widać że podpływa i zajada ale czemu nie rośnie i jest słabszy od reszty ?
waszek18 Opublikowano 17 Stycznia 2013 #2 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Konkretnie jaki pokarm stosujesz. I w jakim zbiorniku z jaka obsada plywa
Damian87 Opublikowano 18 Stycznia 2013 #3 Opublikowano 18 Stycznia 2013 u mnie sytuacja taka samo wyglada z najslabsza samica jest o wiele mniejsza od innych samic
lukaszzsch Opublikowano 18 Stycznia 2013 #4 Opublikowano 18 Stycznia 2013 mam tak u saulosi, najsłabsza samica jest dużo mniejsza od pozostałych, często podgryzana, nawet miałem ja odłowić, ale jest jednocześnie najodważniejsza i najciekawsza ze wszystkich co bardzo mi się podoba. co do wielkości to ot natura.
waszek18 Opublikowano 18 Stycznia 2013 #5 Opublikowano 18 Stycznia 2013 U mnie ani jedna ryba nie odbiega rozmiarami od pozostałych. Zainwestujecie w dobry pokarm i zobaczycie różnice. Na tropicalu i mrożonce za 2 zł nie urosną wam, tego jestem pewien.
eljot Opublikowano 18 Stycznia 2013 #6 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zdarza się że któraś z ryb ma jakiś "defekt" i po prostu wolniej rośnie, z czasem powinna dołączyć do reszty. Jeśli nie, to oznacza jakąś wadę genetyczną. Wolniej rosną również samice mocno "eksploatowane" przez samca.
lukaszzsch Opublikowano 18 Stycznia 2013 #7 Opublikowano 18 Stycznia 2013 U mnie ani jedna ryba nie odbiega rozmiarami od pozostałych. Zainwestujecie w dobry pokarm i zobaczycie różnice. Na tropicalu i mrożonce za 2 zł nie urosną wam, tego jestem pewien. osi hikari naturefood...co z tego mam wyrzucić, bo słabej jakości?
Damian87 Opublikowano 18 Stycznia 2013 #8 Opublikowano 18 Stycznia 2013 U mnie ani jedna ryba nie odbiega rozmiarami od pozostałych. Zainwestujecie w dobry pokarm i zobaczycie różnice. Na tropicalu i mrożonce za 2 zł nie urosną wam, tego jestem pewien. naturefood hikari new era o.s.i.....itp najpierw zapytaj czym kto karmi pozniej pisz tego typu posty o mrozonkach za 2 zl
marek_z_81 Opublikowano 18 Stycznia 2013 #9 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Nie miałeś kolegi w klasie, który cały czas był o głowę niższy a teraz po latach jest o głowę wyższy he he:D, natury nie oszukasz. U mnie najmniejszy saulosi był wiecznie goniony bo był najsłabszy w stadzie, teraz ku mojemu zdziwieniu okazał się samcem, zaczął rosnąć i zaczyna się odgrywać za wcześniejsze maltretowanie.
Damian87 Opublikowano 18 Stycznia 2013 #10 Opublikowano 18 Stycznia 2013 u mnie ta samiczka bardzo czesto inkubuje wiec mysle ze to tez jest powod
Rekomendowane odpowiedzi