Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja raczej sie zastanawiam nad kupnem do NATUREFOOD Color Plus , CYCLOP EEZE i podawanie 3x w tygodniu ,tylko ze jest drogi;/

Moje od tygodnia dostają Naturfood premium Color Plus .

A ogólnie dostają:

Naturfood premium Cichild plant

OSI Spirulina

OSI Vivid color

Naturfood premium color plus

Naturfood premium cichild

Plus raz w tygodniu Oczlik.

Spróbuje dodać jeszcze Artremię zobaczę czy coś to da.

Jak pisałem z Fuljerem to powiedział że pokarmy które podaje są OK. Nic innego nie zaproponował .

Opublikowano

Witam wszystkich.

Ja też nabyłem hongi sweden z hodowli Fuljera i wyglądają tak:

Mają teraz ok 4 cm, karmię je pokarmem NEW LIFE SPECTRUM CICHLID FORMULA i O.S.I. Vivid Color.

Mam nadzieje , że będą takie jak na filmikach Fuljera, wszystko na to wskazuje.

Zdjęcia do końca nie odzwierciedlają rzeczywistości.

post-11878-14695713384107_thumb.jpg

post-11878-14695713384387_thumb.jpg

post-11878-14695713384657_thumb.jpg

Opublikowano
Moje od tygodnia dostają Naturfood premium Color Plus .

A ogólnie dostają:

Naturfood premium Cichild plant

OSI Spirulina

OSI Vivid color

Naturfood premium color plus

Naturfood premium cichild

Plus raz w tygodniu Oczlik.

moim zdaniem za duzo urozmaicasz diete i ryby dostaja za malo potrzebnego karotenoidu(dlatego Twoje nie sa jak nasze nawet pomaranczowe tylko zolte) ja bym ograniczyl diete jako baza OSI Spirulina i na zmiane 1 dnia OSI Vivid color, drugiego Naturfood premium color plus i 2x w tygodniu oczlik.

Opublikowano

Sam sie zastanawiam czy dokupic Sweden bo mam tylko 4 teraz.

Sir Yaro a od kiedy je masz?

Elozox zgzdzam sie z toba ale widze ze wiekszosc ma takie problemy.

Slyszalm ze u fuliera podkarmiane sa miesem i dlatego takie kolory ale prawdy to nie wiadomo czy sie ktos dowie i jak sie nie wybarwia to nie wiem czy ktos bedzie chcial takie rybki chodowac i niech sobie ta swoja tajemnice wtedy wsadzi w d............

A jesli chodzi o rozpoznanie od red top to jak latwo poznac?

I skad bierzesz Dainichi Cichlid Color FX Sinking?

I czy ta dieta ktora podales szczep nie bedzie za duzo tam pokarmu wybarwiajacego?

Mutek a ile masz juz te hongi?

--

Ja podaje

O.S.I spirulina

O.S.I vivid color

NF premiumj cichlid plant

NF premium color plus

dinichi mam resztke

i ostatnio dokupilem O.S.I brine shrimp

a do tego czasami mokre solowca lasononogi i kryl gruby ale te mrozonki to zadko dostaja

--

http://imageshack.us/photo/my-images/269/dsc0807nm.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/528/dsc0823t.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/59/dsc0155yg.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/684/dsc0162mr.jpg/

a jak kupilem

http://imageshack.us/photo/my-images/694/p1280518.jpg/

Opublikowano

I czy ta dieta ktora podales szczep nie bedzie za duzo tam pokarmu wybarwiajacego?

Ja nie podawałem takie diety.

Ja tylko wypisałem jakie mam pokarmy!

Ale chętnie bym skorzystał jak by ktoś wiedział jak podawać je w tygodniowym rozłożeniu.

Może by im tak podawać co sądzicie??? Czy za dużo wybarwiającego?

post-8573-14695713385027_thumb.jpg

Opublikowano

Ja ogranicze sie do 2 rodzai pokarmow wybarwiajacych ( zeby dzialaly to jednak trzeba podawac je systematycznie , czesto i duzo z 1 rodzaju). Jako baze spirulina,(ja uzywam BL PREMIUM SPIRULINA 40%) i raz w tygodniu - w niedziele - tylko oczlik mrozony (pamietaj ze masz tez inne gatunki ryb).

P.s co do rozpoznawania swedenow od red top. Chocby po regularnych mocnych i u mlodych zachodzacych, az na pletwe grzbietowa czarnych pasach. Takze po nasyceniu na luskach, koloru, odcienia, umownie" czerwieni" na pysku, skrzelach, grzbiecie, az do pletwy ogonowej w gore patrzac od lini bocznej. Czyli sweden ma zabarwienie ponad to co ma red top - czolo, pletwa grzbietowa i brzuch. Rowniez zwroc uwage na łeb - red top ma cienkie linie na czole czesto 2 z czego 1 przerywana,lub wcale (natomiast nasze hongi maja je az 4) sa tez inne subtelne roznice trzymalem red top, str .

Po za tym red top wystarczy karmic SPIRULINA i bedzie wybarwiony pomaranczowy .

Kolego uzywaj prosze znaków przestankowych - bo tego nie da sie czytac. I tylko mozna zgadywac co dokladnie masz na mysli. No chyba, że wolisz aby posty kasowac... :]