Sir_Yaro Opublikowano 5 Października 2012 #41 Opublikowano 5 Października 2012 Moje - o dziwo - mega powoli zaczynają chyba zyskiwać właściwe kolory. Na razie jest tak:
szczep85 Opublikowano 5 Października 2012 #42 Opublikowano 5 Października 2012 Moje wyglądają bardo podobnie
elozox Opublikowano 6 Października 2012 #43 Opublikowano 6 Października 2012 Tez mam identyczne swedeny Latwo je odroznic od zwyklych red top, widac po jakosci ryb, natomiast trudniej wybarwic by byly jak u pana F. Niestety zarówno malawian jak i inne hodowle w Polsce ktore posiadaja te ryby sami do konca nie wiedza czym karmic by uzyskac efekt jak na slowacji(tajemnica handlowa) . Dla mnie zwyklego akwarysty takie tajemnice zywieniowe to glupota i jezeli nie uzyskam barw z filmiku(bo nie wiem jaka dokladnie diete stosowac) po co mi trzymac te ryby? zniecheci to tez innych i z hitu beda mitem bo nikt nie bedzie chcial kupowac i trzymac ryb ktore mimo bogatej diety w karotenoidy sa bure. A jezeli kupujesz mlode i sa czerwone a za jakis czas pomaranczowe to brakuje im odpowiednio dobranych skladnikow powodujacych intensywnosc tej barwy i tyle.
Sir_Yaro Opublikowano 7 Października 2012 #44 Opublikowano 7 Października 2012 Ja bym się podsunął w ocenie nawet dalej. Jeśli jest tak jak piszesz to dla mnie to zwykle oszustwo. To tak jakby sprzedawać zwykle sauloski które po kapeli w odpowiednich środkach chemicznych czy podaniu jakiegoś magicznego jedzenia zdobią się zielone. Co mi po tym, że mam ryby w super oryginalnym kolorze jeśli ich ubarwienie jest nie naturalne i w dodatku nie mogę go sam uzyskać... Nie chciałem marudzić ale brakuje mi tutaj choć jednego głosu mówiącego: "hej, ja mam czerwone hongi i nie musiałem robić żadnych cudów żywieniowych". Wysyłane z mojego Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk 2
cobwe Opublikowano 7 Października 2012 #45 Opublikowano 7 Października 2012 Nie pytaliście firmy z których kupiliście hongi czym karmić ? Jak często podajecie oczlik i artemie ?
Sir_Yaro Opublikowano 7 Października 2012 #46 Opublikowano 7 Października 2012 Nie pytaliście firmy z których kupiliście hongi czym karmić ? Jedzeniem Jak często podajecie oczlik i artemie ? w ogóle.
eljot Opublikowano 7 Października 2012 #47 Opublikowano 7 Października 2012 Cytat: Jak często podajecie oczlik i artemie ? w ogóle. Może tu tkwi sekret? Z tego co wiem to Fuliera wszystkie ryby dostają żywą artemie w dużej ilości.
cobwe Opublikowano 7 Października 2012 #48 Opublikowano 7 Października 2012 Na suchym nigdy nie będą tak wybarwione .
elozox Opublikowano 7 Października 2012 #49 Opublikowano 7 Października 2012 Cytat: Jak często podajecie oczlik i artemie ? Może tu tkwi sekret? Z tego co wiem to Fuliera wszystkie ryby dostają żywą artemie w dużej ilości. to moze jego swedeny sa miesozercami;), ja podawalem przez 4 miesiace oczlika raz w tygodniu do 2x max ze wzgledu na demasoni . Rozmawialem tez z pewnym hodowca sprzedajacym te rybki zapewnia mnie ze sa takiej barwy jak slowackie , jako glowne danie podaje Dainichi Cichlid Color FX Sinking i uzupelnia 2-3x w tygodniu artemia.
eljot Opublikowano 7 Października 2012 #50 Opublikowano 7 Października 2012 to moze jego swedeny sa miesozercami Artemia to głównie skorupa
Rekomendowane odpowiedzi