Skocz do zawartości

Nowe akwarium 450l osprzęt i mieszkańcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

parasolka: nie śpiesz się, popytaj, ponegocjuj. W robizoo powinni skombinować akwarium 450l nawet jeżeli nie mają na stanie. To tylko kwestia szkła bo szafka i pokrywa są takie same. Jak już napisał kunta: lepiej kup 450 niż 375.

Opublikowano

Jakoś nie mam zaufania do chińskich kubłów. Nie wiem, może są dobre, może to moje chore paranoje, lecz jakoś nie chcialbym widzieć zalanej podłogi po powrocie z pracy.

Zazwyczaj pracowałem na eheimach i fluvalach, są to imo najlepsze filtry na rynku.

Opublikowano

zamówiłam u robizoo zestaw ale powiem Wam , że nie wiem czy dobrze zrobiłam bo mam różne informacje z tegoż sklepu..

informacja ze sklepu Pan proponuje mi zestaw złożony z :

"Witam

Możemy polecić zestaw skompletowany z poniższych komponentów, z akwarium prostym:

- Akwarium proste 450L: http://www.akwaria.net/Produkty/Akwaria/Akwaria-proste/Akwarium-proste-150x50x60-cm-450L2

- Pokrywa aluminiowa: http://www.akwaria.net/Produkty/Pokrywy-i-oswietlenie/Pokrywy-aluminiowe/Proste-T8/Pokrywa-akwariowa-aluminiowa-prosta-150x50-cm-2x36W-T8

-Szafka Comfort - to jest bardzo dobra seria szafek: http://www.akwaria.net/Produkty/Szafki-akwariowe/Proste/Szafki-Comfort/Szafka-akwariowa-Comfort-150-prosta-150x50x67-cm-13-kolorow

Wychodzi 1630zł w kolorze czarnym

Inny kolor szafki + 20zł

Inny kolor pokrywy +10zł

Pokrywa i szafka w innym kolorze + akwarium = 1660zł + koszty wysyłki.

2 wersja odpowiedzi tym razem z allegro od robizoo: po zapytaniu moim czemu z akwarium prostym nadal cena 1800zł (ta cena dot profilu)

"Cena za zestaw prosty pozostaje taka sama czyli 1800 zl. Akwaria o dlugości 150 cm w zestawie sa od Diversa (tak jak szafka i pokrywa) i cena za proste lub profilowane od tego producenta jest taka sama. Akwaria ktore sprzedajemy zas bez zestawu sa Wromaka i ten producent ma inne ceny za profilowane i inne za proste. Niestety nie mozemy zamienic zbiornikow bo wowczas moze byc problem z dopasowaniem pokrywy aluminiowej.

Pozdrawiam

Robizoo"

tzn, że w 1 wersji Pan mi doradził coś co może nie pasować czy w 2 wersji naciąga ? ...

Opublikowano

Akwa firmy Diversa są po prostu droższe, a w pierwszej opcji zaproponowano ci zestaw złożony z produktów innych firm, mimo to pokrywa powinna pasować do akwa bo wymiary standard.