harisimi Opublikowano 20 Stycznia 2011 #21 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Jest tego więcej ale przykładowo pewien Labidochromis który u Spreinata zwie się "Luhuchi"
leeri Opublikowano 20 Stycznia 2011 #22 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Jest tego więcej ale przykładowo pewien Labidochromis który u Spreinata zwie się "Luhuchi" ten ze strony 184? zacna rybka swoją drogą w temacie wątku - 200 PLN za szt. to moja granica rozsądku - powyżej długo byłbym się zastanawiał
Kamcia85 Opublikowano 19 Listopada 2012 #24 Opublikowano 19 Listopada 2012 Znajomy wydał 150 zł na samicę ostatio, ja nie dawałam więcej niż 40 zł
brizer Opublikowano 4 Stycznia 2014 #25 Opublikowano 4 Stycznia 2014 hmmm... luźny wpis zaryzykuję... Podczas likwidacji morszczyzny, jedną z ryb ( zebrasoma xanturus ) udało mi się sprzedać za 350pln, za inną znów np. płaciłem >200pln. Cena 200pln w przypadku morszczyzny, za atrakcyjną rybę jest na porządku dziennym. Oczywiście cenę podbija fakt, iż rybki morskie trudno rozmnożyć w warunkach akwariowych. Do tego ceny korali mogą również przyprawić o zawrót głowy. Malawi na tym tle prezentuje się dla mnie łaskawie - rybki tanie, rośliny tanie, utrzymanie akwa tanie, sprzęt tani. Oczywiście ciągłość ewolucji "życia" i co za tym idzie różnorodność gatunków, kolorów, kształtów etc. na korzyść morszczyzny. Wszystko zatem przede mną -mam nadzieję doświadczyć satysfakcji płynącej z opieki nad środowiskiem malawiańskim i obiecuję sobie wiele, gdyż z Waszych opisów wynika, iż mieszkańcy malawi są niebywale charakterni...
Guban88 Opublikowano 7 Stycznia 2014 #26 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Ja zaznaczyłem "więcej" , czyli dałbym ponad 100 zł jeśli był by to pyszczak bardzo ciężko dostępny. Musiałby to być też "gotowy" harem żeby nie było trzeba robić żadnej redukcji. Moja hodowla pyszczaków jest krótka , w swojej hodowli jak na razie to mam tylko saulosi za którego dałem 8 zł. Ale mam już zamówione Labidochromis perlmutt , gdzie za sztukę dam ok 30zł [300] Malawi
inmar Opublikowano 24 Stycznia 2016 #27 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Odkopię temat bo jestem w czasie ustalania obsady,jak kolega wyżej pisał w morszczyźnie ryba za 250 zł to standard,ja najdroższą kupiłem za 800zł i był to Sohal.Teraz zastanawiam się jakie ryby kupić,czy s odłowu czy może F1 no i małe czy szukać dużych co chyba bym wolał.
crav Opublikowano 24 Stycznia 2016 #28 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zaznaczyłem do 50zł. Więcej sobie nie wyobrażam dać za rybę.Najwięcej do tej pory dałem 18zł/szt.(zebra gold kawanga F1) Heh jak to się potrafi pozmieniać... A teraz najtańsza ryba w baniaku to raz tyle
MatiK Opublikowano 24 Stycznia 2016 #29 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Teraz zastanawiam się jakie ryby kupić,czy s odłowu czy może F1 no i małe czy szukać dużych co chyba bym wolał. No z odłowu maluchów nie dostaniesz, raczej wszystko to już podrośnięta ryba ja bym wolał szukać młodych i obserwować ich zachowania i wybarwianie od "maleńkości", ale co człowiek to inne zdanie oczywiście. Wiadomo, że ryby z odłowu są dużo droższe, ale czy te pieniądze warte są cierpienia i stresu tych zwierząt? Mi byłoby ciężko podjąć decyzję o trzymaniu dzikusków nawet w największym możliwym dla mnie akwarium... A jak już odkopujemy ankietę to zaznaczę, że do 50 bo tyle na razie najwięcej zapłaciłem za pojedynczą rybę chociaż nie wykluczam, że w przyszłości mogę się szarpnąć bardziej
inmar Opublikowano 24 Stycznia 2016 #30 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Przeczytałem jeszcze coś i już wiem,że dzikusów nie będzie,choć by z powodów ceny.
Rekomendowane odpowiedzi