freelanc3r Opublikowano 9 Grudnia 2009 #1 Opublikowano 9 Grudnia 2009 witam koncza mi sie powoli pokarmy dla pysi posiadam Yellowa, Maingano i Placidochromisa chcial bym kupic z 3 rozne pokarmy cos z Hikari tylko kompletnie nie wiem co z Tropicala: znowu Spiruline 36% albo moze Malawi? i cos 3 jeszcze, myslalem nad Tropicalem Chichlid Gran lub Sera GranuRED. slyszalem ze wielu hodowcow karmi jeszcze jakims Tropicalem (bodajze) dla paletek... ale poczekam na wasze opinie i propozycje P.S. wiem ze Tropical to bardzo srednia pulka, ale jakos tak wyszlo
mutra Opublikowano 10 Grudnia 2009 #2 Opublikowano 10 Grudnia 2009 kup Chichild excel i możesz dokupić hikari discus red ewentualnie chichild gold. spirulina 36% może być. Ja teraz testuje NF wybarwiający ale póki co rewelacji nie ma a ryby niechętnie go jedzą.
freelanc3r Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor #3 Opublikowano 10 Grudnia 2009 przejzalem allegro itd i pomyslalem nad: 1. Hikari Cichlid Gold/Staple (tutaj nie wiem ktore lepsze) 2. JBL Spirulina 40% 3. tutaj nie mam jeszcze opcji, moze: - Sera GranuRED - Tetra Cichlid - JBL NovoTanganika - Hikari Gold/Staple na te 3 pokarmy chce miec 1 roslinny, 2 miesne (w przblizeniu) ewentualnie zmaiast Spiruliny, Hikari Excele i wtedy opcja 3 to jakis platkowy pokarm? :/ Hikari Excel + Spirulina to wydaje mi sie za duzo zieleniny
eljot Opublikowano 10 Grudnia 2009 #4 Opublikowano 10 Grudnia 2009 A ja ci zaproponuję Naturefood premium cichild i coś wybarwiającego Naturefood premium color plus lub Dainichi color fx
freelanc3r Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor #5 Opublikowano 10 Grudnia 2009 fajne ale za drogie na dzis dzien, akwarium mialo przeprowadzke i od razu sie duzo dodatkowych kosztow zrobilo
misiek80 Opublikowano 11 Grudnia 2009 #6 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Najtańsze jest hikari: możesz kupić excel (5 zł) albo cichlid staple (4 zł). Albo trochę kasy dorzucić i kupić: coś z NF (21 zł) lub OSI (20-25 zł). Te ceny dotyczą najmniejszych opakowań. Jeśli chcesz mieć 1 roślinny i 2 mięsne, to np. kup spirulinę OSI, cichlid OSI i hikari cichlid staple.
Mjunszajn Opublikowano 11 Grudnia 2009 #7 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Kup NF Premium Cichlid M lub S. Po co chcesz nakupić różnych, pokrywających się ze sobą pokarmów. Ten pokarm ma bardzo bogate spektrum bazowe m.in.; - spiruline -algi morskie - szpinak - mięso ryb morskich - skorupiaki Chyba lepiej podawać zbilansowany pokarm niż wiele rożnych, które i tak zawiera mniejszą bazę pokarmową? Do tego dokup kilka mrożonek, zrób shrimpy i już.
freelanc3r Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor #8 Opublikowano 11 Grudnia 2009 NF jak pisalem wczesniej, za drogi jaki rozmiar Hikari jest odpowiedni dla pyskow rocznych(6-10cm) i lepiej tonacy czy plywajacy? mini?
mutra Opublikowano 11 Grudnia 2009 #9 Opublikowano 11 Grudnia 2009 mini, zależy do jakiego są przyzwyczajone. Moje dostają pływający
Perez666 Opublikowano 11 Grudnia 2009 #10 Opublikowano 11 Grudnia 2009 jaki rozmiar Hikari jest odpowiedni dla pyskow rocznych(6-10cm) i lepiej tonacy czy plywajacy? mini? To jest tonący?Qrcze nie spotkałem się jeszcze z takowym.... Najlepszy będzie w rozmiarze baby.
Rekomendowane odpowiedzi