MARCEPAN Posted March 24, 2009 #1 Posted March 24, 2009 Mam już red - redy, tylko strasznie bladziuchne bidulki. Czy pokarmy, które stosuję są wystarczające i odpowiednie, by rybki pięknie się wybarwiły? 1. Malawi - Tropical 2. Spirulina 36 % - Tropical 3. Cichlid Color - Tropical Oprócz redów mam jeszcze Yellow i Pseudotropheus socolofi. W sumie 14 rybek.
mutra Posted March 25, 2009 #2 Posted March 25, 2009 nie są wystarczające, bez problemu znajdziesz kilka innych pokarmów których właściwości wybarwiające są dużo wyższe. Jednocześnie pamiętaj o tym, że wybarwienie ryby zależy od wielu czynników. Pokarm jest tylko jednym z nich.
sision Posted March 25, 2009 #3 Posted March 25, 2009 Jak pisał mutra, kiepsko z tym pokarmem. Nie dośc, że wszystko tej samej firmy, to jest nią Tropical No i tylko 3 rodzaje pokarmu. Ja jestem zwolennikiem wielorodzajowej diety, w szafce pod akwa mam ponad 10 różnych pokarmów. Polecam rozglądnąć się za pokarmami półkę wyżej - OSI, Hikari, a nawet, choć nie wiem, czy znajdziesz - Dainichi.
mutra Posted March 25, 2009 #4 Posted March 25, 2009 w szafce pod akwa mam ponad 10 różnych pokarmówA ja mam tylko dwa komercyjne Marcepan: na początek wystarczy jak zamienisz Tropical Malawi na np. Hikari excel, a chichild color na jakiś hikari dla paletek albo mięsożernych pielęgnic. Spirulina 36% może zostać.
Mjunszajn Posted March 25, 2009 #5 Posted March 25, 2009 Jeżeli chcesz wybarwić ryby to w pierwszej kolejności pomyśl o pokarmach opartych na skorupiakach- polecam oczlik, czerwony plankton, artemię. Pokarmy suche- nawet najlepsze, w kwestii uzyskiwania mocnego wybarwienia ryb żółtych czy pomarańczowych- zawsze będą dodatkiem. Z takich polecam NF Premium Color. Żaden z podanych pokarmów przez Ciebie nie wpłynie na wybarwienie się red-redów. Forte będzie dobrym dodatkiem i podstawą paszy bazowej, ale raczej nie ma znaczenia jeśli chodzi o wybarwianie się na kolor pomarańczowy.
MARCEPAN Posted March 25, 2009 Author #6 Posted March 25, 2009 Tropical wszędzie pełno Co sklep, to tropical. Ale ok. Dorzucę coś z tego co polecacie.
kunta Posted March 25, 2009 #7 Posted March 25, 2009 Jeżeli chcesz wybarwić ryby to w pierwszej kolejności pomyśl o pokarmach opartych na skorupiakach- polecam oczlik, czerwony plankton, artemię. Pokarmy suche- nawet najlepsze, w kwestii uzyskiwania mocnego wybarwienia ryb żółtych czy pomarańczowych- zawsze będą dodatkiem. Z takich polecam NF Premium Color. Czyli co najlepsze dla żółtych rybek? Jak byś mógł jeszcze rozpisać całą nazwę NF Premium Color byłbym wdzięczny.
daniel_iron Posted March 25, 2009 #8 Posted March 25, 2009 Jak byś mógł jeszcze rozpisać całą nazwę NF Premium Color byłbym wdzięczny. całą nazwę :?: Chodzi Ci o to Naturefood Premium Color plus :?: Na razie karmię dokładnie tydzień NF i pysie szamają że muszę pokrywę szybko zamykać bo by wyskoczyły także, po tygodniu pysie pływają energicznie po całym akwarium i powoli zaczynają już się jakieś gonitwy, więc chodź to dopiero tydzień to wnioskuję że to bardzo dobry pokarm, jak tylko będzie szło dostać to wypróbuje Dainichi i zobaczymy czy czasem aby to nie to samo
doolga Posted March 25, 2009 #9 Posted March 25, 2009 Jak byś mógł jeszcze rozpisać całą nazwę NF Premium Color byłbym wdzięczny. całą nazwę :?: Chodzi Ci o to Naturefood Premium Color plus :?: Na razie karmię dokładnie tydzień NF i pysie szamają że muszę pokrywę szybko zamykać bo by wyskoczyły także, po tygodniu pysie pływają energicznie po całym akwarium i powoli zaczynają już się jakieś gonitwy, więc chodź to dopiero tydzień to wnioskuję że to bardzo dobry pokarm, jak tylko będzie szło dostać to wypróbuje Dainichi i zobaczymy czy czasem aby to nie to samo Gdzie mogę kupić NF Premium Plus na sieci?
Recommended Posts