Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zdradze wam tajemnice (ja jestem w szoku i pod wrażeniem, ale matryca robi swoje)

czas 1/60s f/5 iso 200 i... 44mm :D, aparat canon 40d Myliłem się wcześniej :)

jeszcze jedno lampa na kablu

Opublikowano

i ja sie teraz pochwale :wink: wlasnie wrocilem do domku ze swiezutkim canonem 350d :mrgreen: fakt ze obiektyw kitowy ale foty wychodza swietne...roznica miedzy moja dotychczasowa minolta a canonem nieziemska.... nie wiem czy dzis pojde spac :lol:

Opublikowano
Weapster, ale 44mm to chyba ogniskowa przy danym zdjęciu...? Z tego co się orientuję, nie obczai się z exifa jaki to obiektyw.

oczywiście zgadza się tym co napisałeś, tyle że ja nigdzie o obiektywie nie pisałem, tylko właśnie o ogniskowej

Opublikowano

Zdjęcia robine obiektywem KIT-owym. Nadal sądze że nie trzeba wydawać kilku tysięcy aby zrobić w miarę przyzwoite foto. Trzeba trochę popracować na sprzęcie a mniej siedzieć w pismach i snuć teorie z tego co sie wyczyta, i wmawiać że się nie nadaje to czy owo.

Opublikowano

mój punkt widzenia był trochę spaczony, odnosząc się do tego co mam na chwilę obecną w akwa ( 3cm młodzież ). Mój błąd. Przyznaję rację istotne jest przede wszystkim prędkość focusa

Opublikowano

Czyli miałem rację z tym KITowym obiektywem. Ja też uważam, że na poziomie amatorskim obiektywy Lki canona nie są konieczne. Fanem kita canona nie jestem, bo między nim a poczciwym starym heliosem 58mm jest przepaść pod względem ostrości i rozdzielczości, ale niestety helios nie ma autofocusa i trzeba ostro się nakręcić, by strzelić coś ostrego.

Natomiast wracająć do oryginalnego pytania Makoka, w świetle zdjęć Jacka, podtrzymuję swoje zdanie, że na razie obiektyw stałka canona 50mm 1.8 będzie b. dobrym wyborem (sądzę, że różnica w stosunku do kita będzie znaczna). Makok jeśli chcesz poczekać kilka dni, to się wstrzymaj, bo z pewnych źródeł wiem, że renifery św. Mikołaja wiozą dla mnie taką stałkę ze Stanów ;) (tylko nie mówcie, że św. Mikołaj nie istnieje!)