Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, ladynaf napisał(a):

Może niejasno napisałam obecnie mam 2x multilux LED (czyli w sumie 4 świetlówki po 2 na każdą belkę) i jedna belkę po prostu zlikwiduje i zostanie tak jak jest w oryginalnym zestawie.

To ja inaczej sobie to wyobraziłem 😉

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, ladynaf napisał(a):

A są jakieś inne ryby wpadające w odcienie czerwieni pasujące do obsady z acei i saulosi? 

Metriaclima estherae red red.

To moje esterki:

image.thumb.jpeg.9f6d2d8bd5338df1f5641421083c58b9.jpeg

czerwone samice (zdj słabej jakości robione na szybko)

image.thumb.jpeg.252cf172bed9ffaaf8c6bafbf34f7567.jpeg

i taki samiec

Edytowane przez Tomasz78
  • Lubię to 2
Opublikowano
3 godziny temu, ladynaf napisał(a):

Rzeczywiście piękny kolor, będę je brać pod uwagę :) a ta nakrapiana ryba na drugim zdjęciu w tle jak się nazywa?

To jest właśnie Labeotropheus Trewavasae MC/OB, którego Ci polecałem 😉

• Lubię to 2
Opublikowano

Hej, jestem już na końcówce likwidacji poprzedniego roslinniaka i zastanawiam się czy zostawić dojrzały filtr biologiczny (ikola) jak jest czy lepiej go wyczyścić, zdezynfekować i zacząć od 0.

I czym najlepiej zdezynfekować szkło i filtr bioflow, najlepiej żeby było to coś co wleje po prostu do akwarium z sama woda, uruchomie filtr zostawię na x czasu po czym całość wyleje. Myślałam o chloraminie. Nada się?

Opublikowano

Mogę dać i nadmanganian i tak mam w domu jak kiedyś leczyłam pleśniawkę. Tylko ile go dać na 450l pustego zbiornika do dezynfekcji?

Opublikowano

Dojrzewanie trwa miesiące... może lepiej jednak zostawić dojrzałe filtry ? Nowe ryby i tak będą miały ze sobą patogeny. Mogą zachorować,  jak będą nieodpowiednie warunki - np. niedojrzały filtr.

• Lubię to 1
Opublikowano
2 godziny temu, triamond napisał(a):

Dojrzewanie trwa miesiące... może lepiej jednak zostawić dojrzałe filtry ? Nowe ryby i tak będą miały ze sobą patogeny. Mogą zachorować,  jak będą nieodpowiednie warunki - np. niedojrzały filtr.

No właśnie pytałam o to wyżej. Bo moge biologa odłaczyć i dać tymczasowo do innego akwarium, resztę sprzętu zdezynfekować. Z drugiej strony baaaardzo mi się nie spieszy i nawet jakby miało stać puste i dojrzewać to nie problem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.