Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://myciok.pl/

Znalazłem tego gościa w okolicy. Zadzwoniłem i umówiłem się na przyszły tydzień.

Kupuję to 80x30x40 za 76 zeta. Wpadną jakieś drobne 2 stówki to zaszaleję :]

Wiem, że to minimum, ale większego nie dam rady. I tak moja pani mi pokazała że mam kuku :]

Okazało się, że mój kolega ma sklep zoologiczny !! W momencie pognałem celem zaczerpnięcia i pochłonięcia wiedzy na temat pysiaków. Pokazał mi różnice między red redami a yellowkami. UUUuóóóOÓÓooohhhhh :]] Ma fajne.

Opublikowano

Oprócz tego ze to akwarium jest strasznie małe dla pyszczaków i te 30 cm przeraża, to aby Ci nie wcisnął tych redów i yelowki do tego akwarium jako najlepiej pasująca do tego zbiornika obsada. Szczerze Ci powiem że nawet nie widzę w tym Saulosi.

Opublikowano

a propos rośnięcia akwarium - moje urosło dwukrotnie od momentu rozpoczęcia planowania (240 - 375 - teraz 425)

i tak nie jest to co chciałbym (2m) no ale siła wyższa (Żona)..

może z czasem...

a warto zobaczyć na żywo duży zbiornik - mnie przerażało 2m (takie w pracy mamy, niestety panorama) no ale jak zobaczyłem i dotknąłem u Mirona na żywo 260 długie...ehhh... i pomyśleć, że mam ścianę w pokoju jakieś 4m pustą...

Opublikowano
http://myciok.pl/

Znalazłem tego gościa w okolicy. Zadzwoniłem i umówiłem się na przyszły tydzień.

Kupuję to 80x30x40 za 76 zeta. Wpadną jakieś drobne 2 stówki to zaszaleję :]

Wiem, że to minimum, ale większego nie dam rady. I tak moja pani mi pokazała że mam kuku :]

Okazało się, że mój kolega ma sklep zoologiczny !! W momencie pognałem celem zaczerpnięcia i pochłonięcia wiedzy na temat pysiaków. Pokazał mi różnice między red redami a yellowkami. UUUuóóóOÓÓooohhhhh :]] Ma fajne.

Ja też tam kupowałem akwarium i jak narazie jestem zadowolony. Jeśli pojedziesz do do Mikołowa i będziesz kupował prosto z wytwórni, to możesz się naocznie przekonać, że 100 cm długości i 40 cm szerokości, wcale Tobie "wzrokowo" nie robi wiele różnicy. Rybkom jednak zdecydowaną, więc dobrze się zastanów nad wymiarami akwa. 100x40x40 kosztuje 135,00zł, więc odrzałujesz na cukierki/batony/piwo (wstaw odpowiednie w zależności od wieku i upodobań), a będziesz miał odpowiednie mieszkanko dla rybek. Ja tez jechałem do Mikołowa z myślą o 120x40x50, a kupiłem 150x50x50 i wcale tego wyboru nie żałuje.

Opublikowano
Wiem bo syn mojej mamy ma też Yellowki w 240 i bylem u niego z 2 razy a że akwa ma w pokoju to obserwowałem i mówię szczeże że różnicy w zachowaniu nie widze.

Syn mojej mamy??[/quote:30jcfqft]

No jego brat chyba :)

Alez dzis sie fajnie mówi na rodzeństwo .

P.S. Ide dzis do córki mojej mamy na kawe :D

Opublikowano
Niejeden człowiek przeżyje również w celi o wymiarach 2x2m z dwoga"kolegami" ...Jasne że da się tak żyć,ale co to za życie? Przemyśl i daj znać jak coś wymyślisz :twisted:

A jak zamiast dwóch kolegów beda dwie kolezanki to nawet rozmanzac sie beda :) Gorzej jak bedzie jeszcze jeden kolega i kolezanka to sie tam pozabijaja w tej celi :D

Z tym ,ze tak czy owak - dalej bym powiedział - co to za zycie ...

Opublikowano
Wiem bo syn mojej mamy ma też Yellowki w 240 i bylem u niego z 2 razy a że akwa ma w pokoju to obserwowałem i mówię szczeże że różnicy w zachowaniu nie widze.

Syn mojej mamy??

No jego brat chyba :)

Alez dzis sie fajnie mówi na rodzeństwo .

P.S. Ide dzis do córki mojej mamy na kawe :D[/quote:1eno42ou]

przepraszam bardzo syn koleżanki mojej mamy czyli kumpel ... Nie brat. Brata nie mam ;] Już poprawiam

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.