Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zgada się 2+5 to harem.

No nie do końca. Jak juz tak łamiemy znaczenie tego słowa to pozostał bym że harem to jeden samiec na 3-4 samice. Drugi samiec i następne samice to dwa haremy. Dotychczas tak posługiwaliśmy się tym słowem i niech to interpretowanie znaczenie przez KM dalej zostanie jakie jest;) Co by Jakub zaś mi błędów nie wytykał.

Co do malawi kolego to poczytaj. Artykółów jest dość i tematów na forum.

Opublikowano
No niestety 80cm to minimalne minimum.

Ale nie powiem byś sobie darował. Kup muszlowce z tanganiki. Nie dużo odbiegają od zachowań pyszczaków. Wręcz są bardzo ciekawe i równie fascynujące.

Masz je już ?

Opublikowano

Natępnego sie udało przekonać ;) Ja ostatnio kumpla do malawi przeaonałem ,,, ciekawe kiedy założy ...

Tomaciacki gratulacje akwarium z pyszczakami. ja sie wyróżnie i zaproponuje żeby zacząć go namawiać aby włączył w nasze szeregi. Kto za ?

P.S.

Na harem saulosi starczy a po roku sam wyjdziesz z propozycją ze kupujesz 240l i wiem co mówie;)

No ja też ... Tylko kiedy ja na to kase bd miał na większe ... przynajmniej w razie czego mam kupca na stare :D Ale u mamy pretekst że je pięknie wyrobie i będzie ozdabiać nowy salonik ... :)

Opublikowano

A nie lepiej od razu kupić 240l ?? Ja na swoje czekałem rok. Najpierw chciałem kupić właśnie 112l, potem 200l, a w końcu pomyślałem, że lepiej poczekać i kupić 240l.

Ps. Co do minimum to moim zdaniem minimalne akwa do hodowli to 100x40x40.

Opublikowano
A nie lepiej od razu kupić 240l ?? Ja na swoje czekałem rok. Najpierw chciałem kupić właśnie 112l, potem 200l, a w końcu pomyślałem, że lepiej poczekać i kupić 240l.

Chyba sam sobie odpowiedziałeś. Bo nie powiesz nam chyba, że sam wyknułeś taki pomysł, że 112l to za mało :mrgreen:

Opublikowano
A jak by na ta szafeczkę położyć jakiś blat na 100 cm ? jak by to wypaliło to by wiele zmieniło…

Jeśli szafka ma wspomniane 88cm, to położenie blatu 100cm nie powinno być problemem nie tylko samo w sobie. Taki układ powinien utrzymać spokojnie akwa 100cm, bo do tego chyba Zbigniew zmierzałeś :wink:

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.