Skocz do zawartości

Karty klubowe => pióra => sentymenty => pasje :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
I jak zwykle moja Łazoska PP dostarczy mi ostatniemu :P

No i do mnie dziś dotarła. Ładny charakter pisma prezesie ;). Więc i ja się ciesze ;]

Opublikowano

hehehe ... chyba ci się coś na oczy rzuciło z tym charakterem pisma .. bazgrze jak kura pazurem :D

Kot.

Opublikowano

Oj uwież mi. Taki charakter pisma to "klasyk" :D:D ja to bazgrze :P .a w zeszytach ... Hohoho ... Trzeba się z książki uczyć jak coś :D:D A ściągi to już tylko na kompie :P W gimie sie ma mniej czasu na reakcje :D

Prezes ma szczęście że pisze watermanem :wink: Bo inaczej nikt by pewnie nie odczytał :wink:

hmm no chciałbym zobaczyć pismo kota długopisem za 20 gr <lol2>. Po ile średnio stoją takie pióra ?? Zastanawiam się nad prezentem dla mamyna imieniny, a że człowiek uczony to może by tak jakieś piórko lepsze 8) :?: . Trzeba się podlizać przed kupnem akwa :lol:

Opublikowano

no cóż ... pióra Watermana występują w przedziale od 200 - 300 zł do dwudziestu paru tyś zł, więc masz w czym wybierać :D Najdroższe jakie widziałem było z czystego złota, wysadzane małymi brylancikami w nasadzie skuwki i kosztowało o ile dobrze pamiętam 23 tyś zł. Całkiem przyzwoite pióro to już to z dolnej półki, a takie za 500 - 700 zł to już pisze jak mercedes :). Mój Man 100 już nie jest produkowany, a te 10 lat temu kiedy go dostałem kosztował około 700 zł (dostałem go w prezencie. Nie oszalałem na tyle żeby kupować sobie pióro za 700 zł :D ).

Myślę że nowa seria watermana by się twojej mamie spodobala sticz .... jedyne 1800 zl :)

http://www.allegro.pl/item364707542_pio ... _nowe.html

a ogólnie o piórach watermana:

http://www.waterman.com/pl

Kot.

Opublikowano

jeśli chodzi o Watermana to polecam gorąco serie Expert II - jeśli do mężczyzny. Jeśli dla kobiety - Harmonie

Ostatnio kupilem Experta na ebay'u za 188 pln z wysyłką (u nas w sklepie widziałem za ok 400..)

Opublikowano

Mama by mnie chyba zabiła jak bym jej za tyle pióro kupił :P Zresztą sam nie oszalałem :D Pogadam z nią dzisiaj co by chciała. ;] Zresztą teraz i dzień matki się zbliża. Hmm. A coś Tańszego że tak spytam ?

Opublikowano

Ja w sumie bardzo lubię Vectora z oferty Parkera. To chyba ich najtańsze pióro, ale uwielbiam jego stalówkę. Mam jedno już z 10 lat, i naprawde go nie oszczędzałem, a nadal ładnie pisze, nie leje, nie cieknie. Stalówka bardzo miękko prowadzi się po papierze, nie drapie, nie przerywa. Bardzo fajne pióra, może nie maja mosiężnego korpusu, może nie są lakierowane 8 warstwami, albo powlekane laka czy macica perłową. To pióro z plastiku i nierdzewnej stali ... ale naprawdę przyzwoite.

http://www.allegro.pl/item360436098_pio ... orach.html

Kot.

PS. Powinienem się zgłosić do Parkera po jakieś honorarium za tę reklame :D