Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem ze rosna duze. A czy istnieje ryzyko karłowacenia w mniejszym zbiorniku? Mialem zamiar je wydac jak osiagna z 12-15 cm i wymienic na cos nowego.

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

To z dragon stone wyglada względnie naturalnie, możesz dokupić jeszcze klika mniejszych i troche pokruszonych na front, dojdzie piasek i oswietlenie i będzie bajka. Zaś to z otoczakow? Podczas grzebania lekko tracisz i około 200l wody na podłodze, a jak pokleisz to wez to pozniej wydostan, jak będzie taka konieczność. 

Edytowane przez Nath_147
Opublikowano

Taka dygresja odnosnie pekania szkla. Kiedys się chcialem z sumpa pozbyc wklejonej szklanej przegrody. szkło 6mm. Musialem ja wyciac struna bo mlotek nie dal rady default_smile.png tez mi się zdaje ze pojde w dragona. Na razie czekam na szkło...i się doczekac nie moge

Przyjechal piasek. Lookin good . Nie wiem czy jest sens go plukac. Na dloniach nie zostawia sladu.

8201eb7439a36b530026f0b29aeaec81.jpg0a4b2c72ef1f10e57eef65d776976cd3.jpg

Opublikowano
49 minut temu, maciekzien napisał:

Nie wiem czy jest sens go plukac. Na dloniach nie zostawia sladu.

No to spójrz na ten pył na palcu wskazującym, będzie Ci to "fruwać" w toni. Oczywiście nie musisz mnie słuchać, nie chcesz nie płucz. Ale z doświadczenia wiem, że jeśli tego nie zrobisz to później będziesz żałował.

• Lubię to 2
Opublikowano

Z piaskiem to spokojnie. 

Skały i tak ulozysz najpierw ,a piasek tylko w koło, bo ukladanie kamieni na piasku to dość ryzkownie jakby zachciało się podkopywac pysiom. 

A gruba warstwa piachu na przedniej szybie według mnie nie wygląda za ładnie.

• Lubię to 1
Opublikowano

Ja wlasnie chce dosc grubo raz ze nonmbuna a dwa akwarium bedzie dookola przysloniete od spodu na wys ok 3-4 cm. Wlasnie zeby przyslonic troche ta gruba warstwe piachu, trzy ze akwa wysokie jak na malawi. Mysle ze z 40 kg wejdzie

Opublikowano

Mili Panstwo. Przyjechalo szkło. Kamole ulozone, piach wsypany, sump podlaczony,swiatelko wlaczone, cyrkulatory chodza pelna para. Kreci się i klaruje.

c527f11036456826d19149758e5673cb.jpg94bc1104313fb5ced03e7ad386bd008e.jpge4ad77d7eb7e582ced419d1f256c05ee.jpg

• Lubię to 4