Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie jeszcze tego nie podświetlałem. Co do tej białej ramki to faktycznie słabo to wygląda biorąc pod uwagę akwaria bezramkowe z bezbarwnym sylikonem, gdzie akwarium wygląda jak bryła wody:/

Jedyny plus tej ramki jest taki że tak jak pisałem wcześniej ona jest pomiędzy dwiemy taflami szkła tak wiec teraz glony mogą atakować raczej tylko sylikon a resztę da się już wyczyścisz ze szkła. akwarium jest w środku gładkie.

No cóż, trzeba będzie się do tej białej ramki przyzwyczaić. Tylko ewidentnie muszę jakoś zamaskować tą białą koronę bo nie wyobrażam sobie takiego białego horyzontu w akwarium :)

Opublikowano
6 minut temu, Mariusz.wega napisał:

Jedyny plus tej ramki jest taki że tak jak pisałem wcześniej ona jest pomiędzy dwiemy taflami szkła tak wiec teraz glony mogą atakować raczej tylko sylikon a resztę da się już wyczyścisz ze szkła. akwarium jest w środku gładkie.

Sorki jakoś mi umknęło. ? Jeżeli faktycznie styk wody ma tylko sylikon a reszta jest pomiędzy jednym a drugim szkłem to nie ma co się glonami przejmować - lecisz czyścikiem od brzegu do brzegu a raczej od sylikonu do sylikonu.

Opublikowano (edytowane)

Przez dłuższy czas myślałem poważnie o zestawie glossy od Aquael'a, jednak odpuściłem temat jakiś czas temu i jako wykonawcę mojego zestawu wybrałem Przemka z Akwarium Szczecin. Jak wszystko do mnie dojedzie już do domu to oczywiście założę temat i podzielę się z Wami efektem szkiełka.

Czytając nowinki w tym temacie i przeglądając zamieszczone zdjęcia powiem szczerze, że mam mieszane uczucia co do efektów poprawkowych ze strony Aquael'a. Wszystko jest uzależnione od gustów i oczywiście jednemu może się podobać, innemu już nie bardzo. Jak dla mnie sam design  zestawu wędruje niestety w kierunku in minus... 

Edytowane przez Yogoo
Opublikowano

23 godziny temu, Jerry_jerry napisał:

boję się, że gdy całość podświetlisz to mleczna korona będzie pełniła funkcję podświetlanej korony gdzie z zewnątrz wszystko zobaczymy.

Wczoraj sprawdzałem akwarium z podświetleniem i faktycznie ta biała korona prześwituje i na dodatek widać pionowe pasy chyba od nakładania tego białego koloru. Już prawie chciałem to rzucić w choler... i odesłać akwarium, ale  chyba jestem zbyt leniwy żeby się dalej szarpać z aquaelem. I tak chciałem wykleić tą koronę czarną folią, żeby wlać więcej wody. Po podklejeniu korona już nie prześwituje. Mały plus w stosunku do poprzedniej wersji jest taki że korona od dołu nie jest podklejona białym sylikonem i przez to nie będzie teraz w akwarium poziomej białej linii sylikonu.

Opublikowano

No to projektantów z Aquaela poniosło. Popsuli taki ładny zestaw. Tak jak mówisz to w tym wszystkim zredukowali poziomy sylikon, który również lubił się brudzić. Teraz odchodzi jedno miejsce, które stanowiło dodatkowe siedlisko glonów. Ehhh wydaje mi się, że obecnie to można wybierać w gotowcach takich jak czarne glossy lub juwel. No ale nie ma co płakać i ciesz się zestawem chociaż i tak najważniejsze jest to co w nim pływa.

Opublikowano

I niestety lipa, akwarium zalane a tu na samym froncie mazy i kurz między warstwami szkła czyli nie do wyczyszczenie. Ciekawe jak teraz podejdę do reklamacji. W poniedziałek dzwonię... :(

Opublikowano

Być może tak jest. Może po prostu nie oczyścili szkla przed wklejaniem. Najgorsze jest to że zauważyłem to dopiero po przełożeniu wszystkiego do nowego akwarium i 6 godzin poszło na marne. Operowanie tymi moimi glazami serpentynitu w akwarium 40cm szerokości nie jest zbyt przyjemne. Ciekawe jak teraz podejdą do reklamacji. Coś ostatnio mam pecha do aquaela. Reklamowalem też grzalke gold bo zaczela się z niej farba rozpuszczac w wodzie:) 

Opublikowano

Daj znać co powiedzą w serwisie.

Niby wprowadzają nowości ale co z tego jak tutaj takie babole wychodzą?! ?

• 1 miesiąc temu...