Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2017 #31 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 (edytowane) No i przyszedł czas aby zaprezentować gawiedzi krótki film z życia mojego malawi. Ryby raznie pływają. Do dzisiaj byłem przekonany, że z 20 sztuk saulosi (maluchów) wyłonił się tylko jeden samiec ale jak widać na filmie chyba jeszcze dwóch chłopaków walczy o swój rewir. Mam już jednego samca, który niewzruszony pływa po całym zbiorniku i śmieje się z młodzieży. Aha. Jeszcze odnośnie oświetlenia. Świecę tylko jedną belka 16W Aquael Retrofit 6500k. Zrezygnowalem z drugiej i taki efekt podoba mi się najbardziej. Edytowane 27 Sierpnia 2017 przez Gość
Andrzej Głuszyca Opublikowano 27 Sierpnia 2017 #32 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 ..bardzo ładne. A co do samców to pamiętaj ,że jeszcze kilku może się ujawnić z biegiem czasu.
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2017 #33 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 4 minuty temu, AndrzejWalb napisał: ..bardzo ładne. A co do samców to pamiętaj ,że jeszcze kilku może się ujawnić z biegiem czasu. Dziękuję za słowa uznania. Wiem, wiem, ze jeszcze wszystko się może zdarzyć dlatego cierpliwie czekam i cieszę się z posiadania swojego wycinka malawi.
Gość Opublikowano 7 Października 2017 #34 Opublikowano 7 Października 2017 Hejka Czy moje przypuszczenia są słuszne, że jedna z saulosi jest w ciąży?
spiochu Opublikowano 7 Października 2017 #35 Opublikowano 7 Października 2017 Szykuj się na pępkowe Wysłane z telefonu
Andrzej Głuszyca Opublikowano 7 Października 2017 #36 Opublikowano 7 Października 2017 4 minuty temu, Jerry_jerry napisał: Czy moje przypuszczenia są słuszne, że jedna z saulosi jest w ciąży? ..inkubuje.
Gość Opublikowano 7 Października 2017 #37 Opublikowano 7 Października 2017 Podziękował Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 7 Października 2017 #38 Opublikowano 7 Października 2017 (edytowane) ....jak pierwszy raz inkubuje to nie ingeruj. Lada moment będą następne inkubacje. Wtedy jak chcesz to możesz myśleć o młodych.A nie jest wykluczone ,że i w tym przypadku jakaś spryciula przetrwa:) Edytowane 8 Października 2017 przez AndrzejWalb
Gość Opublikowano 7 Października 2017 #39 Opublikowano 7 Października 2017 (edytowane) No właśnie zastanawiam się czy na przyszłość nie postawić jakiegoś małego akwarium (kotnika) w szafce pod głównym i w razie czego odlawiac maluchy. Nie mam tutaj na myśli hodowli ale może znajdą się chętni na maluchy po zdrowych i pewnych rodzicach. Aktualnie nie zamierzam integrować i straszyć samicy. Edytowane 7 Października 2017 przez Gość
egon44 Opublikowano 7 Października 2017 #40 Opublikowano 7 Października 2017 11 minut temu, Jerry_jerry napisał: Aktualnie nie zamierzam integrować i straszyć samicy. Dobra decyzja
Rekomendowane odpowiedzi