Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

I nadszedł czas na zaprezentowanie swojego baniaka. Uruchomienie trwało kilka miesięcy ale w końcu sukces. :) Akwarium stoi, cykl azotowy zamknięty, ryby pływają gdzie tylko mogą. Aby nie przedłużać trochę techniki i zdjęcia. Zapraszam do lektury i komentowania.

Akwarium - Aquael Glossy 100 wraz z oryginalną szafką - lekko zmodernizowaną.

Woda - Nalewana przez ustrojstwo w wersji 2 weszło ok. 190 litrów.

Oświetlenie - Jeszcze standardowe czyli dwie belki Aquael Retrofit 6500k.

Mechanik - Aquael 1500 z drobną gąbką.

Biolog - Eheim Classic (350) 2215 z ok. 1.5l ceramiki Aquael Bioceramax 1200 i 1600 plus na zasysie drobna gąbka.

Cyrkulacja - Tunze 6015.

Podłoże - Piasek o granulacji 0.8-1.2mm ok. 25kg.

Kamienie - Serpentynit ok. 50kg.

Obsada - 20 szt. maluchów Chindongo Saulosi oraz 10 szt. maluchów Iodotropheus Sprengerae

Plany:

1. Wymiana oświetlenia na coś bardziej wybarwiającego.

2. Wymiana mechanika na zewnętrzny kubeł HW-304A.

3. Pozostawienie docelowej obsady - 2+6 lub 2+8 Saulosi oraz 1+3 Rdzawych - co z tego wyjdzie to się okaże za jakiś czas.

To chyba w zasadzie wszystko. W razie pytań piszcie śmiało a teraz zachęcam do oglądania zdjęć - wielkie sorki za ich jakość ale fotograf ze mnie marny. :huh:

PS. Z góry bardzo dziękuję wszystkim forumowiczom, którzy przyczynili się do uruchomienia mojego akwarium. :cool:

Akwarium_1.jpg

Akwarium_2.jpg

Akwarium_3.jpg

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, egon44 napisał:

Ładnie :) 

Z czarnym tłem było by mroczniej ale to moje osobiste zdanie ;) 

To na pewno. Ale po pierwsze aranżacja była ustalana z małżonką a po drugie to wydaje mi się, że ciemny niebieski lekko dodaje głębię. Tak szczere to bardziej pierwszy powód jest ważniejszy. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
23 minuty temu, Jerry_jerry napisał:

To na pewno. Ale po pierwsze aranżacja była ustalana z małżonką a po drugie to wydaje mi się, że ciemny niebieski lekko dodaje głębię. Tak szczere to bardziej pierwszy powód jest ważniejszy. 

Jasne rozumiem :) 

Napisałem tylko osobiste zdanie z którym wcale nie musisz się zgadzać...

Najważniejsze że wam obojgu się podoba ;)