Mortis Opublikowano 28 Października 2016 #41 Opublikowano 28 Października 2016 23 minuty temu, wegorzwegorzewski napisał: Znów ten uśmiech ? Szukam właśnie cen poszczególnych gatunków i nie wszystkie jeszcze znalazłem ale jest któryś gatunek wybitnie drogi? A jak myślicie to że w pierwszym zestawie będzie się działo ma to wpływ na rozmnażanie poszczególnych gatunków? Uśmiech tylko dlatego bo to są agresywne ryby, takie z charakterem . Jak im dobrze poukładasz kamienie to zawsze znajdą miejsce by się zabawić, a i bez tego coś by wykombinowały.
wegorzwegorzewski Opublikowano 28 Października 2016 Autor #42 Opublikowano 28 Października 2016 (edytowane) 13 godzin temu, rosa1986 napisał: Ja ze swojej strony polecałabym Ci zestaw nr 2. Sama mam podobny z różnicą tylko taką, że zamiast msobo magunga mam saulosi. Ale efekt wizualny jest naprawdę super Ze względu na braki w hodowli Metriaclima Msobo Magunga chyba bedę zmuszony do zamiany na Pseudotropheus Saulosi Taiwan Reef Zestaw 2 Tak jak koleżanka....Co Wy na to? Mortis , eljot i inni???? Edytowane 28 Października 2016 przez wegorzwegorzewski
Mortis Opublikowano 28 Października 2016 #43 Opublikowano 28 Października 2016 Będzie bajka, Gosia ma świetny gust. 2
rosa1986 Opublikowano 28 Października 2016 #44 Opublikowano 28 Października 2016 19 minut temu, Mortis napisał: Będzie bajka, Gosia ma świetny gust. Dziękuję Karolu za takie miłe słowa 1
egon44 Opublikowano 28 Października 2016 #45 Opublikowano 28 Października 2016 36 minut temu, wegorzwegorzewski napisał: Ze względu na braki w hodowli Metriaclima Msobo Magunga chyba bedę zmuszony do zamiany na Pseudotropheus Saulosi Taiwan Reef Zestaw 2 Tak jak koleżanka....Co Wy na to? Mortis , eljot i inni???? Zestaw jak najbardziej ok... Teraz ostateczna decyzja należy do ciebie
Mortis Opublikowano 28 Października 2016 #46 Opublikowano 28 Października 2016 10 minut temu, rosa1986 napisał: Dziękuję Karolu za takie miłe słowa Takie mam odczucia Sam chciałem pisać o Saulosi , ale zawsze w pierwszej kolejności wtrącam swoje ukochane Msobo. Jeśli kolega trafi w piękne samce Saulosi to naprawdę będzie bajka.
Bezprym Opublikowano 28 Października 2016 #47 Opublikowano 28 Października 2016 Jeśli trafi, dlatego wolałem zamiast saulosi dać yellow
wegorzwegorzewski Opublikowano 28 Października 2016 Autor #48 Opublikowano 28 Października 2016 (edytowane) 3 minuty temu, Bezprym napisał: Jeśli trafi, dlatego wolałem zamiast saulosi dać yellow yellow???A pełna nazwa? pseudotropheus yellow ? 23 godziny temu, wegorzwegorzewski napisał: ZESTAW 1 Pseudotropheus ( Chindongo) Demasoni Labidochromis Hongi Metriaclima Msobo Magunga ZESTAW 2 Metriaclima Msobo Magunga Cynotilapia Hara Maingano ZESTAW 3 Melanochromis interruptus Pseudotropheus sp."elongatus chewere" Metriaclima Callainos Dobra a w 3 zestawie co byście dali za elongatusa bo też nie ma go w sprzedaży tam gdzie chce kupić....? Edytowane 28 Października 2016 przez wegorzwegorzewski
Bezprym Opublikowano 28 Października 2016 #49 Opublikowano 28 Października 2016 Metriaclima sp. "elongatus Chailosi" a yellow to popularna nazwa Labidochromis caeruleus
Mortis Opublikowano 28 Października 2016 #50 Opublikowano 28 Października 2016 Ja bym jednak obstawił Saulosi Saulosi niebieski z pasami i żółtymi samicami , kontrastuje pięknie z białą/błękitną Harą o ładnych samicach, a wszystko pięknie uzupełnia Maingano z poziomymi pasami. Jest niebiesko, żółto, biało-błękitno. To tylko moje skromne zdanie.
Rekomendowane odpowiedzi