wegorzwegorzewski Opublikowano 27 Października 2016 Autor #21 Opublikowano 27 Października 2016 1 godzinę temu, Mortis napisał: Moim zdaniem fajny układ by się składał z: Metriaclima Msobo Magunga Cynotilapia Hara Maingano Hmmm...ciekawe;) A w jakich ilościach proponujesz Mortis? A co powiecie o Afra Cobue? Samica maingano jest żółta?
Mortis Opublikowano 27 Października 2016 #22 Opublikowano 27 Października 2016 17 minut temu, wegorzwegorzewski napisał: Hmmm...ciekawe;) A w jakich ilościach proponujesz Mortis? A co powiecie o Afra Cobue? Samica maingano jest żółta? Po 8 lub 10 młodych kupujesz , a potem redukujesz do 1:3 lub 1:4 Żółte są samice Msobo, samice Maingano są bardzo podobne do samców , tu się tworzy tzw dymorfizm płciowy
Paulstick Opublikowano 27 Października 2016 #23 Opublikowano 27 Października 2016 Afra Cobue samiec jest faktycznie bardzo ladny, samica...szkoda gadac:). Osobiscie popieram w 100% wybor Mortisa. Wszystkie gatunki maja atrakcyjne samice, masz niebieskie paski w pionie i poziomie + ciapki i zolto od samic msobo. Jesli moge dodac mala zmiane...zerknij na obsade akwarium Mortisa. Nic zlego w kopiowaniu, a uwazam, ze ciezko o lepsze dobranie 3 gatunkow.
wegorzwegorzewski Opublikowano 27 Października 2016 Autor #24 Opublikowano 27 Października 2016 Chyba to jest to Mortis
eljot Opublikowano 27 Października 2016 #25 Opublikowano 27 Października 2016 47 minut temu, Mortis napisał: tu się tworzy tzw dymorfizm płciowy Mortis znowu muszę się przyczepić Dymorfizm płciowy to u puszczaków różnice w ubarwieniu samców i samic których to różnic nie ma u maingano, czyli ten gatunek podobnie jak np. Yellow pozbawiony jest dymorfizmu. 1
wegorzwegorzewski Opublikowano 27 Października 2016 Autor #26 Opublikowano 27 Października 2016 (edytowane) Też mi coś tu nie pasowało;) 9 godzin temu, eljot napisał: Jak z charakterem to Pseudotropheus sp."perpicax orange cap" Melanochromis interruptus Pseudotropheus sp."elongatus chewere" Nazwy zachowałem "twoje" A tak powaznie eljot to ta obsada godna jest polecenia...? Bo się zacząłem zastanawiać????? Tylko ta pierwsza pozycja mi tu nie pasuje....no chyba że Metriaclima Callainos Edytowane 27 Października 2016 przez wegorzwegorzewski
eljot Opublikowano 27 Października 2016 #27 Opublikowano 27 Października 2016 Gdyby nie była godna to bym nie polecał , co prawda nie miałem takowej (poza chewere) ale uważam, że się dogadają i będzie kolorowo.
wegorzwegorzewski Opublikowano 27 Października 2016 Autor #28 Opublikowano 27 Października 2016 (edytowane) Melanochromis interruptus 1+4 Pseudotropheus sp."elongatus chewere" 1+3 Metriaclima Callainos 1+4 Może być? Czy może zamiast ostatnich Cynotilapia Hara Gallireya Reef,??? Można tak? Edytowane 27 Października 2016 przez wegorzwegorzewski
egon44 Opublikowano 27 Października 2016 #29 Opublikowano 27 Października 2016 Zakup po 10szt maluchów z każdego gatunku i czekaj na rozwój sytuacji... Wszystko okaże się z czasem jaki układ haremowy będzie odpowiedni bo niekoniecznie może być taki jak piszesz
eljot Opublikowano 27 Października 2016 #30 Opublikowano 27 Października 2016 Może, królem będzie Callainos ale jak nie trafisz na sadystę to będzie zachowywał się jak król nie tyran
Rekomendowane odpowiedzi