Raciczka Opublikowano 25 Marca 2016 Autor #31 Opublikowano 25 Marca 2016 Nie mam siły już dzisiaj. Dopiero wróciliśmy do domu z lawą, falownikiem, watą i takimi tam rożnymi z Clariasa. Nie ruszę się jutro jak coś jeszcze dzisiaj dźwignę. Tyle czekałam to poczekam jeszcze chwilę
Wisz Opublikowano 25 Marca 2016 #32 Opublikowano 25 Marca 2016 Czytam ten wątek i troszkę Ci zazdroszczę, bo ja też mam już prawie wszystko skompletowane... oprócz baniaka Świetna aranżacja, powodzenia
Raciczka Opublikowano 26 Marca 2016 Autor #33 Opublikowano 26 Marca 2016 Walczę z kaseciakiem a w zasadzie z komorą adsorbenta. Małpa przecieka. Górna pokrywka puszcza. Dolne na wszelki wypadek skleiłam na amen (chyba) takim oto klejem I odrobinę poprawiłam Góra jest cała zamamucona bo bałam się tym pierwszym bo trochę wilgotno. Góra klejona po wycieku przy formatowaniu. Wygląda to tak I schnie. Nie wiem jak długo powinno. Kuchnia świąteczna bardzo EDIT: Udało się złoże sformatować. Prawie nie przecieka. Puszka leży sobie na suszarce i jutro rano wzmocnię miejsca gdzie jeszcze odrobinę cieknie woda Mamutem. Niezły ten klej muszę przyznać
Pleziorro Opublikowano 26 Marca 2016 #34 Opublikowano 26 Marca 2016 U mnie nie puszczało górą, tylko spod gąbki szło, także nie wiem czy dobrze, że zalepiłaś wszystko, ja zastosowałem watę akwarystyczną za gąbką i jak na razie daje radę, nie widzę kulek w baniaku, absorber już jest w Czarnej Perle.
Raciczka Opublikowano 26 Marca 2016 Autor #35 Opublikowano 26 Marca 2016 U mnie ewidentnie wywalało ciśnienie górne denko. Dodałam watę do gąbek - tak jak rozmawialiśmy zdaje się wczoraj.
Raciczka Opublikowano 26 Marca 2016 Autor #36 Opublikowano 26 Marca 2016 Jeszcze zmiana światła na LED i będzie gotowe
Pleziorro Opublikowano 27 Marca 2016 #40 Opublikowano 27 Marca 2016 Mniam, mrocznie podoba mi się. Kawał dobrej roboty. Widzę, ze kaseciak ujarzmiony. We wtorek zamówię gąbeczki na wymiar, ale nie przejmuj się nimi wcale, ważne, że już biologia na miejscu. W sumie to fajnie że dałaś tą prowizorkę z cienkiej gąbki, pył z piasku nie osadzi się na lawie.
Rekomendowane odpowiedzi