eljot Opublikowano 2 Grudnia 2014 #11 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Panowie litości to dział do przedstawiania się, a nie porad na temat podłoża. Wszystkie kolejne OT idą do kosza.
r3b Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor #12 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Kolejna mała aktualizacja. Przyszło dziś czarne tło z PVC które wylądowało w środku akwarium. Poza względami estetycznymi dodatkowo będzie chronić szybę przed porysowaniem kamieniami. Doszedł również ostatni element osprzętu, grzałka Aquael Gold 300w. Akwarium czeka już tylko na aranżację i zalanie Jutro rano ruszam po Serpentynit i piasek. Niestety obawiam się, że nie uda mi się ukryć całego sprzętu, ale na czarnym tle nie przeszkadza mi zbytnio.
marcin73m Opublikowano 5 Grudnia 2014 #13 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Poza względami estetycznymi dodatkowo będzie chronić szybę przed porysowaniem kamieniami.. W jakim sensie chronić, te kamienie miały się opierać o szybę?
r3b Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor #14 Opublikowano 5 Grudnia 2014 W jakim sensie chronić, te kamienie miały się opierać o szybę? Tak, zakładam ułożenie skalniaka opierającego się o tylną szybę. Aczkolwiek może się to jeszcze zmienić. Jak kupię jutro kamienie to będę kombinować
eljot Opublikowano 5 Grudnia 2014 #15 Opublikowano 5 Grudnia 2014 te kamienie miały się opierać o szybę? U mnie opierają się o PCV i pośrednio na szybie już kilka lat bez uszczerbku dla akwa. Natomiast PCV łatwo się rysuje i przy zmianie aranżacji to widać.
marcin73m Opublikowano 5 Grudnia 2014 #16 Opublikowano 5 Grudnia 2014 U mnie opierają się o PCV i pośrednio na szybie już kilka lat bez uszczerbku dla akwa. Nie tyle chodzi mi o bezpieczeństwo zbiornika, ile bardziej o prawidłową cyrkulację.
eljot Opublikowano 5 Grudnia 2014 #17 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Cyrkulacja to już inksza inkszość na to nie ma recepty tylko prastara metoda prób i błędów
marcin73m Opublikowano 5 Grudnia 2014 #18 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Nio tak, a kamloty zbyt blisko tylnej szyby raczej zadania nie ułatwiają. ;-)
r3b Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor #19 Opublikowano 6 Grudnia 2014 No i zaczęło się... Kamienie ustawione, piach wypłukany i przy pomocy ogrodowego patentu zbiornik powoli się napełnia. Za parę dni, jak trochę się wyklaruje woda, podeślę fotki z aranżacji. -- dołączony post: Nie mogę się powstrzymać przed wsadzeniem fotek zanim jeszcze się wyklaruje woda, bo już to wygląda super... Dokładnie takie coś chciałem uzyskać. Ponieważ akwarium nie jest za duże to będzie w nim trzymany jeden większy harem Rdzawych... Myślę, że będą czuć się świetnie:)
misiek-1984 Opublikowano 6 Grudnia 2014 #20 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Musze powiedzieć, że wygląda zajefajnie ;-)
Rekomendowane odpowiedzi