Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejna mała aktualizacja. Przyszło dziś czarne tło z PVC które wylądowało w środku akwarium. Poza względami estetycznymi dodatkowo będzie chronić szybę przed porysowaniem kamieniami. Doszedł również ostatni element osprzętu, grzałka Aquael Gold 300w. Akwarium czeka już tylko na aranżację i zalanie :) Jutro rano ruszam po Serpentynit i piasek.

Anztzs-dYWDZoCjutxLfbmSiwZxBFQzCwy4QMTJTF50=w733-h577-no

Niestety obawiam się, że nie uda mi się ukryć całego sprzętu, ale na czarnym tle nie przeszkadza mi zbytnio.

Opublikowano
W jakim sensie chronić, te kamienie miały się opierać o szybę?

Tak, zakładam ułożenie skalniaka opierającego się o tylną szybę.

Aczkolwiek może się to jeszcze zmienić. Jak kupię jutro kamienie to będę kombinować:)

Opublikowano
te kamienie miały się opierać o szybę?

U mnie opierają się o PCV i pośrednio na szybie już kilka lat bez uszczerbku dla akwa. Natomiast PCV łatwo się rysuje i przy zmianie aranżacji to widać.

Opublikowano

No i zaczęło się... :) Kamienie ustawione, piach wypłukany i przy pomocy ogrodowego patentu zbiornik powoli się napełnia. Za parę dni, jak trochę się wyklaruje woda, podeślę fotki z aranżacji.

IMG_20141206_121618.jpg

IMG_20141206_124403.jpg

IMG_20141206_130403.jpg

IMG_20141206_135236.jpg

IMG_20141206_135409.jpg

IMG_20141206_140427.jpg

-- dołączony post:

Nie mogę się powstrzymać przed wsadzeniem fotek zanim jeszcze się wyklaruje woda, bo już to wygląda super... Dokładnie takie coś chciałem uzyskać. Ponieważ akwarium nie jest za duże to będzie w nim trzymany jeden większy harem Rdzawych... Myślę, że będą czuć się świetnie:)

gkv83d4wMqUii0WcdyoVrrvhdOIJqelo-2MOB7t6B-g=w1032-h577-no