Inssa Opublikowano 11 Sierpnia 2006 #1 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Chciałbym się dowiedzieć o gatunki roślin które możnaby umieścić w moim akwarium które ma 40 cm wysokości. Chodzi mi o rośliny które nie zostaną zjedzone porzez moje ryby i które nie zajmą pół akwarium oraz takie które są dostępne w zwykłych sklepach akwarystycznych.
zyraf71 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 #2 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 W zasadzie każda Valisneria za wyjątkiem Valisneria gigantea 8)
Inssa Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Autor #3 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Znam gigantea i wiem ze ma czasem 2 m . Czy jednak nurzańce nie są zbyt smaczne dla pyszczaków ? Czy jeszcze coś poza nurzańcami ?
MateuszT Opublikowano 11 Sierpnia 2006 #4 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Czy jednak nurzańce nie są zbyt smaczne dla pyszczaków ? Może i są, ale zazwyczaj rosną w takim tempie, że ubytków nie widać . A co do gigantei... to właśnie ją zamierzam wsadzić do akwa o wysokości 40cm . Fajnie będzie wyglądała taka rozłożona na powierzchni 8) . No i ładnie przytłumi oświetlenie
Inssa Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Autor #5 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Czy jednak nurzańce nie są zbyt smaczne dla pyszczaków ? Może i są, ale zazwyczaj rosną w takim tempie, że ubytków nie widać . A co do gigantei... to właśnie ją zamierzam wsadzić do akwa o wysokości 40cm . Fajnie będzie wyglądała taka rozłożona na powierzchni 8) . No i ładnie przytłumi oświetlenie No tak moze zapomniałem dodać że zbiornik ma 80 cm długości i 35 cm szerokości a upchanie gigantea w takim zbiorniku raczej sie nie uda .
PiotrQ Opublikowano 11 Sierpnia 2006 #6 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Miałem nurzance w swojej 112. Ładnie wyglądało naprawde.. Ale gigantei nie wsadzaj raczej, z przyczyn oczywistych Piotr.
grzechp Opublikowano 11 Sierpnia 2006 #7 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 ja też miałem gigante w swoim akwa., rosla jak szalona, przy cotygodniowej podmianie wody było również obowiązkowe strzyżenie
MateuszT Opublikowano 11 Sierpnia 2006 #8 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 No tak moze zapomniałem dodać że zbiornik ma 80 cm długości i 35 cm szerokości a upchanie gigantea w takim zbiorniku raczej sie nie uda No tak... a ja mam nadzieje,ze przy 2x dluzszym akwa nie bede musial upychac "trawki" kolanem . A o innych roślinach możesz już sporo poczytać na forum. Temat był już poruszony, a nawet wyczerpany .
Inssa Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Autor #9 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 No tak moze zapomniałem dodać że zbiornik ma 80 cm długości i 35 cm szerokości a upchanie gigantea w takim zbiorniku raczej sie nie uda No tak... a ja mam nadzieje,ze przy 2x dluzszym akwa nie bede musial upychac "trawki" kolanem . A o innych roślinach możesz już sporo poczytać na forum. Temat był już poruszony, a nawet wyczerpany . Sorrki ale chyba poza 2 tematami o roślinach na Forum nie ma nic :shock: , chyba że źle szykam ?
MateuszT Opublikowano 11 Sierpnia 2006 #10 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Sorrki ale chyba poza 2 tematami o roślinach na Forum nie ma nic Shocked , chyba że źle szykam ? A dokładnie, oprócz Twojego tematu jest...1 , a w nim większość się wypowiedziała o swoich doświadczeniach z roślinami w akwarium z pyszczakami, o tolerowanych gatunkach i o swoich gustach. Tak więc... o innych roślinach można już coś nie coś poczytać na forum . Nie ma się co spodziewać, że będzie tu zatrzesienie tematów roslinnych ,skoro wielu z malawistów nie toleruje w ogóle zieleniny .
Rekomendowane odpowiedzi