Inssa Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Autor #11 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 OK przyznam, że mój wątek rozpoczęłem przed przeczytaniem tamtego gdyż nie sądziłęm że tam znajde nazwy gatunkowe. Przeczytałem i temat uważam prawie za wyczerpany ale jeżeli ktoś ma ochotę napisać nazwy gatunkowe roślin które są "pewne" w hodowli pyszczaków chętnie poczytam jeszcze.
PiotrQ Opublikowano 11 Sierpnia 2006 #12 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Na forum usłyszysz raczej tylko 2 nazwy roslin... Nurzaniec i Rogatek. Bo te dwie roslinki występują w Niasa. Oczywiscie mozna wsadzic wszelkie inne rosliny jakie tylko sa dostepne.. anubiasy, kryptokoryny... ale, ze to bedzie brzydko i niebiotopowo to juz inna sprawa Piotr.
MarcinGoluch Opublikowano 14 Sierpnia 2006 #13 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 ale, ze to bedzie brzydko i niebiotopowo to juz inna sprawa Piotr. Nie biotopowo fakt, ale czy brzydko Jak dla mnie jest to jeden z najladniejszych zbiornikow jaki widzialem. I moje pytanie czy ryby beda sie zle czuly w takiej zielenince(parwdopodobnie nastapi mala redukcja zieleni), czy to moze miec jakis negatywny wplyw na ryby?
sysgone Opublikowano 14 Sierpnia 2006 #14 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Jak sam zaznaczyles - niebiotopowo. Ale jesli chodzi o ryby, szczegolnie mlode, to mysle, ze nie powinny miec Ci za zle takiego wystroju, inna sprawa, ze to juz bardziej przypomina kompozycje akwarium roslinnego Takashi Amano.
MarcinGoluch Opublikowano 14 Sierpnia 2006 #15 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Nie zaznaczylem, tylko potwierdziłem to co napisał PiotrQ . Ale dalej nie wiem czy to moze przyniesc jakies komplikacje, negatywne skutki jesli chodzi np o rozwój i rozmnazanie ryb?
Dafra Opublikowano 14 Sierpnia 2006 #16 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Marcin a dlaczego miały by w czyś zaszkodzić pysiom? ps. Ale mam pytanie jakie rośliny rosną w Malawi? Poza Ceratophyllum, Vallisneria, i Myriophyllum. Nie co możemy wsadzić do baniaka, bo o tym można poczytać. Pozdrawiam !!!
sysgone Opublikowano 14 Sierpnia 2006 #17 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 w jeziorze wystepuja nurzance i rdestnice (Vallisneria i Potamogeton)
Dafra Opublikowano 14 Sierpnia 2006 #18 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 dzięki. Ale sysgone wiesz może dokładniej które z rdestnic bo nawet u nas występuje kilkanaście gatunków.
sysgone Opublikowano 14 Sierpnia 2006 #19 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 http://www.hull.ac.uk/cichlids/Malawi_H ... llery.html Potamogeton schweinfurthii Vallisneria aethiopica tyle udalo mi sie namierzyc
cezarix Opublikowano 14 Sierpnia 2006 #20 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Znalazłem jeszcze jedną: Ceratophyllum demersum poniżej jest fotka Vallisneria aethiopica i Ceratophyllum demersum http://malawicarsten.dk/start/default.asp?sPage=MalawiPlanter
Rekomendowane odpowiedzi