Skocz do zawartości

Wybór porządnego kubła do 300L

Androctonus

Rekomendowane odpowiedzi

Czekam na informację od kolesia ws. Eheimów. Co do holendra nie powiem kusi mnie taka aranżacja ale równocześnie chciałbym wrócić do Malawi...

Jedna kwestia czy istnieje cień szansy na dorwanie gdzieś książki - Malawi. Piękno i pasja?

Ewentualnie czy byście mogli polecić mi książki stricte o Malawi?

Przyznaję, że wiele lat temu zajmowałem się Melanochromis auratus oraz nieco później Nimbochromis venustus (jednak wtedy było prawie 800L), teraz muszę zejść na ziemię i zadowolić się marnymi 300L ale dobre i tyle.

Dzięki za podpowiedzi, jestem nowy ale szybko się zaaklimatyzuję na Waszym forum.

PS: denerwujące są nieco inne fora akwarystyczne, a w szczególności nie rozumiem podejścia paru osób na aquaforum.pl odnośnie Malawi. No nic.

Proszę o kolejne rady i sugestie.

Książka Malawi - piękno i pasja od dość dawna chyba w stałej sprzedaży na allegroszu.

MALAWI - PIĘKNO I PASJA - PIELĘGNICE RYBY!!!!!! (4390331378) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img01.allegroimg.pl/photos/400x300/43/90/33/13/4390331378@@AMEPARAM@@01@@AMEPARAM@@43/90/33/13@@AMEPARAM@@4390331378

Poza tym kilka pozycji na allegro zawsze się znajdzie, jest jeszcze książka Wiechecki - Pielęgnice jeziora Malawi (Niasa), stara ale tania. Coś w niej zawsze będzie.

WIECHECKI - PIELĘGNICE JEZIORA MALAWI /RYBY AFRYKA (4376806834) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img17.allegroimg.pl/photos/400x300/43/76/80/68/4376806834@@AMEPARAM@@17@@AMEPARAM@@43/76/80/68@@AMEPARAM@@4376806834

I dobrze zainteresować się wydaniami Pana który aktywnie odkrywa dla nas jezioro - Ad Konings. Tu znajdziesz troche o jego publikacjach http://cichlidpress.pl/kad02.php

Książki w języku polskim są dostępne tylko z runku wtórnego, pojawiają się niezbyt często i są drogie. Z pozycjami anglojęzycznymi jest łatwiej, ebay lub amazon.

Dzięki :)

Jakiś czas temu widziałem coś na allegro ale później wyleciało mi z głowy. Muszę coś koniecznie dokupić do mojej kolekcji książkowej stricte akwarystycznej.

Tak mnie zachęciliście i zamiast na urlopie zajmować się paroma innymi rzeczami wertuję sieć w poszukiwaniu projektów, opisów, objaśnień dot. filtracji narurowej :)

Zdecydowanie polecam unimaxa500. Potężny filtr z ogromem możliwości. Miałem go w roślinniaku 240l i zamiatał aż miło. Żadnego zbędnego cyrkulatora. Nawet jeżeli w przyszłości zmienisz baniak na większy 9 nawet 600l ) to unimax500 ogarnie Ci biologię w zupełności.

Teraz mam tego unimaxa w 576l malawi.