Dorosły samiec Nimbochromis Polystigma
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez stach22 · Opublikowano
Przepraszam, że dwa razy napisałem podobny post, ale nie miałem sygnału zwrotnego, że post się załadował, więc postanowiłem go napisać raz jeszcze -
Przez novi · Opublikowano
Po kilku latach - nadal sporo roślin (pokarm mix własnej roboty lepszy niż rośliny). -
Przez novi · Opublikowano
Popieram w pełni ostatnią wypowiedź. Dodam tylko (mam je ponad 10 lat) i w akwa 210x60x60cm teraz pozbywam się tego gatunku (do DiskussZoo jak ktoś będzie szukał ładnych od tej środy). Dlaczego - otóż młode tego gatunku b.skutecznie likwidują młode innych gatunków. Poza tym są ładne, średnio agresywne i bezproblemowe. -
Stan po 9 miesiącach. Jedyny problem to nawracające okrzemki. Spróbowałem wkład do filtra Sera na okrzemki, zobaczymy. Póki co wszystko gra a nawet jakaś para wydała młode. -
Przez Pavelski · Opublikowano
Dziękuję za odpowiedzi. Źródło zakupu raczej dobre. Problem polegał na tym że kupiłem dość dużo ryb i nie było czasu ani możliwości dociekać. Posługiwaliśmy się dla uproszczenia nazwami gatunkowymi z pominięciem nazw odmian i stąd problem. -
Przez crav · Opublikowano
Jak miałem piasek to brałem go z rzeki na zakolach jest czesto wypłukany gruboziarnisty z drobnymi kamykami... wyglada to naturalnie... -
Przez radek0512 · Opublikowano
Jakie polecacie podłoże do malawi? Ja mam aktualnie piasek, nie z casto, ale drobny 0.8- 1,2 i bardzo mi wciąga go filtr, jsk ryby poszaleją. Zastanawiam się nad zwirkiem 1-2mm lub 1-3 mm. Co polecacie? -
Przez Vrzechu · Opublikowano
Dla kogoś z KM ryba może być za "darmoszkę" 🫡 Muszę się pozbyć dosyć sprawnie jednego samczura 🙂 -
Przez Vrzechu · Opublikowano
Dla kogoś z KM ryba może być za "darmoszkę" 🫡 Muszę się pozbyć dosyć sprawnie jednego samczura. -
Witam po 9 miesiącach od startu zbiornika. Wydaje mi się że wszystko przebiega OK, woda jest bardzo czysta, ryby rosną a nawet Saulosi doczekały się potomstwa, podmieniam wodę co 2 tyg, sporadycznie czyszczę szyby ale w zasadzie niewiele jest z czego. Jedyny problem to pojawiające się okrzemki, tak myślę że to one, brunatny nalot łatwo dający się czyścić. To chyba z racji wody kranowej. Fotki są z dzisiaj jakieś 2 godziny po sprzątaniu i podmianie więc może jeszcze woda się nie ustabilizowała. Włożyłem dziś do filtra wkład firmy sera na krzemiany, zobaczymy czy będzie efekt po paru tygodniach. Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
-
Tematy
-
Grafiki
-
Videos

Rekomendowane odpowiedzi