piotriola Opublikowano 4 Maja 2013 #1 Opublikowano 4 Maja 2013 Świat Wiedzy 2012 nr8. Polecam artykuł Piekło jest wyspą, czy 35 ryb może zabić jezioro Wiktorii. Więcej o jeziorze;http://tnij.org/jezioro-wiktorii Google-Jezioro Wiktorii ucieka Afryce-Gazeta Wyborcza 5 Cytuj
piotriola Opublikowano 6 Maja 2013 Autor #2 Opublikowano 6 Maja 2013 Ciekawy artykuł: Google-Jezioro Malawi i jego ryby-Fauna&Flora 1 Cytuj
marek_z_81 Opublikowano 6 Maja 2013 #3 Opublikowano 6 Maja 2013 Ciekawy artykuł: Google-Jezioro Malawi i jego ryby-Fauna&Flora Naprawdę nie można było się oderwać od lektury. ----------------- Na pewno każdy z nas marzy a może niektórzy spełnili te marzenia jest wyjazd do Malawi. Jakby się ktoś wybierał to warto przeczytać ten artykuł: http://www.yahodeville.com/wyprawy/2008malawi/malawi.html 2 Cytuj
piotriola Opublikowano 7 Maja 2013 Autor #4 Opublikowano 7 Maja 2013 Rzadko pojawiająca się książka, warto przejrzeć. Ad Konings, wymiar 26x36 495 st. j niemiecki waga 5kg ,sporo fotek 1 Cytuj
harisimi Opublikowano 7 Maja 2013 #5 Opublikowano 7 Maja 2013 Warto przejrzeć ale jeśli inwestowac to w nowsze pozycje. 1 Cytuj
piotriola Opublikowano 7 Maja 2013 Autor #6 Opublikowano 7 Maja 2013 I te nowsze pozycje bym zobaczył, rodzime książki ciekawe wydali Wiecheccy w 88 r. Uważam że warto je przeczytać Cytuj
harisimi Opublikowano 7 Maja 2013 #7 Opublikowano 7 Maja 2013 IV Habitatu to powinna byc lektura obowiazkową ... poza tym aktualizowac wiedzę warto chociażby z Cichlid Book-ami. Niestety jak dla nas ciągle tego za mało. Wiechcekich warto przeczytać choćby poto aby zobaczyć róznice, nazewnictwo było kosmiczne. Cytuj
piotriola Opublikowano 7 Maja 2013 Autor #8 Opublikowano 7 Maja 2013 Mimo oburzenia harisimi wstawiam kolejną starą książkę wartą przejrzenia. 2000r,65st,j niemiecki. Wiecheccy trzymali Protomelasy w 100l akwariach Cytuj
harisimi Opublikowano 7 Maja 2013 #9 Opublikowano 7 Maja 2013 To nie oburzenie to taka rada bo sam jak kupowałem Wiecheckich to zaraz ich sprzedałem ale warto poczytać wg mnie wszystko o ile sie uda nie wtopić w to nadmiernie kasy. Ja akurat Wiecheckich poczytałem i wyszedłem na zero . Co do wielkosci baniaków to malawistyka będzie miała tendencję do zwiększania zbiorników bo tak na prawdę ryby najlepiej prezentowałby sie w warunkach zblizonych do naturalnych. Czy nie marzyliście sobie o baniaczku w którum stado saulosi zeskorbuje peryfiton na dnie a nad nimi unosza się zbite w stado Protomelasy ... ja marzyłem ale nawet w moim czy Pereza baniaku to nie wykonalne. Minima jednak będa wzrastać bo mamy oniebo większe mozliwości. Ja otarłem sie o erę mniejszych baniaków ( 112-tek ) i pewnie że postawiłem sobie jak najwiekszy ale do tej pory pamiętam tamte czasy i wystarczy poczytac ile moje wypowiedzi budzą kontrowersji. Jednak to dobry trend. Cytuj
piotriola Opublikowano 8 Maja 2013 Autor #10 Opublikowano 8 Maja 2013 A tą pozycję dostałem od Klubu Malawi:rolleyes: 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi