Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest mi tak zle, ze az musze o tym napisac... miesiace walki z rodzinka o pozwolenie na akwa, tygodnie oczekiwan.. az tu zaledwie 5 dni przed zarybieniem zbiornika.. bum peklo moje 240 litrow...:(

Peklo na silikonie...

[*] jak mi zle :cry: :? :(

Opublikowano

jak to pękło :shock: gdzie kupiłeś ten zbiornik ... i całe 240l na podłodze !!!

Opublikowano

Trochę to dziwne ..... pękło czy rozszczelniło się w miejscu klejenia :?: Jeżeli nastąpiło rozszczelnienie spoiny silikonowej, to proponuję zgłosić reklamację w sklepie, w którym kupiłeś akwa :!:

Przy okazji masz nauczkę na przyszłość : bardzo dokładnie sprawdzaj jakość spoin silikonowych i pow. szkła przed zakupem zbiornika :!:

Zgłaoś reklamację akwa i napisz jak Ci poszło. :idea:

Powodzenia, i nie załamuj się .... co Nas nie zabije, to Nas wzmocni :!:

Opublikowano

Hmmm, szczerze współczuję. Sam mam nowe 240L, jeszcze nie wlałem wody a Twój post zapalił mi w głowie ostrzegawcze światełka. Napisz coś więcej o tym tragicznym wydarzeniu.

Opublikowano

Akwa rozszczelnilo sie, a nastepnie w skutek cisnienia peklo, wszytsko stalo sie na moich oczach...

Na szczescie z akwa wylecialo jakies 60-70 litrow reszta zostala wypompowana...

Bylo to akwa zakupione w sklpie akwarystycznym, oczywiscie sprawdzilem silikon itp, nie bylo zadnej "slabej" strony akwa.

Mysle i zastanawiam sie co moglo byc przyczyna "zniszczenia".. Rozszczelnienie akwarium nastapilo po 4 tygodniach uzytkowania, i peklo na lylniej scianie akwa, dzieki temu moge wykluczyc mechaniczne uczkodzenie zbiornika, tak, czy siak odechciewa sie wszystkiego...

Pozdr. saboT :arrow:

PS oczywiescie zglosze wszytsko do reklamacji, wraz z zalaczonymi zdjeciami tragicznego zdarzenia.. :?

Opublikowano

Sprawa na prawde przykra... wierzę, że można się po czymś takim zniechęcić... ale nie ma co, trzeba stawiać jeszcze większe, w koncu prawdpodobieństwo, że jednej osobie rozszczelnią się dwa akwaria pod rząd jest bardzo małe :wink: .

Listwy wzmacniające niewiele by pomogły. W 240l zazwyczaj nie montuje sie wzmocnień poprzecznych, a podłużne zabezpieczają raczej przed pęknięciem szyby, a nie przez rozszczelnieniem spoiny.

Opublikowano

Listwy byly, wszytsko bylo, ale i tak to nie wystarczylo..

Postawil bym teraz za kare z 500 litrow, tylko rodzi sie pytanie, gdzie ja mam to postawic??

:roll: :idea:

No nic teraz czekam na rozpatrzenie gwarancji... :arrow:

Opublikowano

Hmmm, ciekawe czy miały z tym coś wspólnego ostatnie opały ... Może silikon się nadmiernie rozgrzewał co w połączeniu z przypuśćmy jego słabą jakością i wykonaniem spoin spowodowało rozszczelnienie. :? Ja zanim zleciłem wykonanie baniaczka zrobiłem wywiad na lokalnym forum akwarystycznym kto solidnie w okolicy klei akwaria. Widać trafiłeś na amatorów ...

Opublikowano

Trafilem na najwiekszego polskiego dystrybutora akwariow w Polsce, nazwy ktorego nie podam;P

jak dla mnie to poporstu wieelki niefart, mojego akwa ktos, gdzies porzadnie nie skleil.. :evil: