Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wystarczyło by to nagłośnić a firma się pogrąży, albo zaczną robić te akwaria jak należy. Teraz mam pretekst żeby kupić nowy więc i większy baniak :D Mam nadzieje że wytrzyma mi ten Wro... do tego czasu. :rolleyes:

Opublikowano

Witam otrzymalem email zwrotny od Wromaka

Po otrzymaniu reklamowanego produktu naprawimy go oczywiście.

Koszty związane z obslugą Państwa inwentarza w akwarium muszą Państwo ponieść we własnym zakresie.

zgodzili sie na pokrycie przesylki oraz naprawe akwa

Wystarczyło by to nagłośnić a firma się pogrąży, albo zaczną robić te akwaria jak należy

opisze ta sytuacje na kazdym forum akwarystycznym !

na dzien dzisiejszy baniak naprawilem sam akwa juz zalane po 48h ryby cale i zdrowe obylo sie bez wiekszych stresow

mimo tego ze sam naprawilem baniak choc troche satysfakcji mi dalo to ze odpisali i sie zgodzili na naprawe oraz pokrycie kosztow przesylki

troche to irytujace bo praktycznie kazdy tak do tego w finale podejdzie aby zaoszczedzic sobie czasu a przede wszytskim stresu Rybom

prosze wszystkich ktorym sie przytrafila podobna akcja i nie tylko naglasniac to na necie bo na dzien disiejszy to jedyny nosnik takich informacji i choc troche moze to pomoze w powstrzymaniu ludzi przed kupowaniem produktow Firmy WROMAK

Prosze Moderatora o dodanie w Temacie "WROMAK"

Opublikowano

Witam, chętnie podzielę się doświadczeniem z akwarium Wromak 240l. Pierwsze 3 dni polegały na zachwycaniu się pięknem baniaka. Potem wielki trzask i okazało się, że pękło wzmocnienie z przodu akwarium centralnie po środku. Uruchomiłem procedurę gwarancyjną, przeczytałem setki postów i dowiedziałem się co kupiłem. (gwarancja wiadomo jak się zakończyła). Postanowiłem sam to naprawić i wstawiłem wzmocnienie ( szyba 8 mm) na całej długości przedniej szyby + wzmocnienie poprzeczne pośrodku. Drugie wzmocnienie pozostawiłem bez zmian. Akwarium stało 2 lata i nic się nie stało. Nadszedł czas restartu, a że lubię spać spokojnie, postanowiłem zrobić akwarium tak jak trzeba. Zwróciłem się do specjalisty, który robi naprawdę piękne akwaria (szkoda, że nie kupiłem od niego baniaczka). Skorzystałem z jego porad i obecnie wstawiłem wzmocnienia o szerokości 5,6 cm z szyby 10 mm o długości 112 cm (zostawiłem trochę miejsca na węże) i wzmocnienie poprzeczne o szerokości 10 cm też z szyby 10 mm. Wszystko zostało wklejone i schnie, pojutrze będę zalewał i mam nadzieje, że wszystko będzie ok.

Morał jest taki, że nigdy nie kupie akwarium od jakiego kol wiek masowego producenta. Baniaczek ten kosztował mnie wiele nerwów, a w sąsiedztwie mam szklarza który robi duże piękne akwaria. Stoją zalane wodą co najmniej miesiąc, a wykonanie spoin to mistrzostwo świata. Pozdrawiam

Opublikowano
mój temat analogiczny nie tak dawno temu - oczywiście WROMAK:

Makok wlasnie po przeczytaniu twojego tematu poszedlem sprawdzic swoje wzmocnienia patrze o tu CRACK !!! :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zrób tak jak wzmocnienia dłuższe ze szkła 10 mm + wzmocnienie poprzeczne. (koszt 30 zł) Nie ma żadnych wybrzuszeń, spokojna głowa. Na fabrycznych daleko nie zajedziesz. Pozdrawiam