bobanr Opublikowano 10 Kwietnia 2013 #71 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Z tych dwóch wybrałbym trzeci mianowicie DAINICHI CICHLID Color. Napisz jakie pokarmy już posiadasz. Skromnie. 1. JBL Novo Malavi - jako główny pokarm 2. Dainichi Veggie Deluxe 3. Mrożonki z IT, Malawi mix i roślinne P.S. Posiadam rozmiar small i szczerze powiedziawszy następny kupowałbym baby. (Ryby wielkość 8-9 cm).
Maciej Opublikowano 11 Kwietnia 2013 #72 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 W takim razie śmiało wybieraj COLOR. Roślinne JBL Novo i Veggie Deluxe już masz Co do rozmiaru, również posiadam baby i jest w sam raz. Pzdr.
ryrek Opublikowano 11 Kwietnia 2013 #73 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Witam mam pytanko odnośnie pokarmu,czy używając go zauważył ktoś znaczną poprawę w kolorze ryb i czy trzeba go namaczać? Jeszcze nie miałem i nie wiem też jak wygląda rozmiar medium Mam w sumie duże ryby non mbuna większość
kunta Opublikowano 11 Kwietnia 2013 #74 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Co do poprawy kolorów to niby coś tam widać chociaż cudów bym się nie spodziewał. Namaczać nie wolno!
eljot Opublikowano 11 Kwietnia 2013 #75 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Tego pokarmu nie wolno namaczać, podaje się go podobnie ja NF, czyli połowę porcji (np. hikari). Widziałem różnice w wybarwieniu ryb karmionych tropicalem w stosunku do moich karmionych Dainichi i NF. Rozmiaru medium nie widziałem ale small jest znacznie większy niż medium hikari, i znacznie twardszy.
Perez666 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 #76 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Pokarm już u mnie, poniżej porównanie wielkośi Dainichi medium vs. Hihari medium vs. NF large Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us NF large można podawać spokojnie rybom wielkości 7-8cm(moje yellowki bez problemu sobie z nim radzą), Hikari i Dainichi medium dla ryb ok.11-12 cm. 2
ryrek Opublikowano 13 Kwietnia 2013 #77 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 No to spoko też czekam na xl pro medium mam większe ryby A ty perez przechodzisz na frontki? podobno dla nich w sam raz,ale tez go wziąłem
Perez666 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 #78 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Frontoza jest na opakowaniu(wyżej mniejsza fota T.nigriventer) ale to pokarm dla dużych mięsożernych pielęgnic
merkwurdigliebe Opublikowano 13 Kwietnia 2013 #79 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 U mnie nawet mniejsze ryby (5-7cm) nie mają kłopotów z daichi medium.
eljot Opublikowano 13 Kwietnia 2013 #80 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Poradzić z większym rozmiarem sobie poradzą ale z racji tego że jest twardy, dość długo go "męczą" brudząc przy tym wodę. Przynajmniej tak się się dzieje prze veggie bo tylko ten miałem większy. No i trzeba brać poprawkę że do pyska drapieżnika zmieści się naprawdę wiele
Rekomendowane odpowiedzi